Hoe Maak Je Bloed?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Bloed?
Hoe Maak Je Bloed?

Video: Hoe Maak Je Bloed?

Video: Hoe Maak Je Bloed?
Video: Bloed: samenstelling en aanmaak 2024, April
Anonim

Nepbloed is vreemd genoeg erg populair, vooral op verkleedfeesten. Als je je voorbereidt op Halloween, iemand op 1 april in de maling wilt nemen, of misschien thuis een horrorfilm aan het filmen bent, kun je niet zonder bloedvervanger. Gelukkig kun je het kopen of zelf maken van de ingrediënten die voorhanden zijn.

Hoe maak je bloed?
Hoe maak je bloed?

Het is nodig

  • - maïszetmeel
  • - bieten
  • - water
  • - dikke siroop
  • - kleurstof voor levensmiddelen
  • - textiel verf
  • - behanglijm

instructies:

Stap 1

Als u bloed maakt dat niet via de mond wordt ingenomen, kan de vloeistof oneetbaar zijn, zoals verf. Gewone aquarelverf is echter te vloeibaar en kan alleen nuttig zijn bij het nabootsen van opgedroogde vlekken op kleding of papier. Als je veel bloed nodig hebt, neem dan textielverf (verkrijgbaar in kunstwinkels) en meng dit met behanglijm. Neem de verhoudingen op het oog, verdun tot de consistentie die u nodig heeft.

Stap 2

Kunstbloed, dat via de mond kan worden ingenomen, wordt alleen gemaakt van voedselingrediënten. Bijvoorbeeld van bietensap. Om dergelijk bloed te maken, kook je de bieten in water, voeg je zetmeel toe aan de resulterende vloeistof totdat deze dikker wordt. Als het bloed dat je hebt aangemaakt niet rood of scharlakenrood genoeg is, kun je de situatie corrigeren door er voedselkleurstof aan toe te voegen met de punt van een mes.

Stap 3

Een andere eetbare bloedimitatie is een dikke aardbeiensiroop, verkrijgbaar in de bakkerijafdeling van elke supermarkt. Voeg eventueel wat maizena toe. Als je geen aardbeiensiroop hebt, kun je chocolade nemen en deze mengen met droge rode paaseiverf.

Aanbevolen: