Een Uitnodiging Opstellen

Inhoudsopgave:

Een Uitnodiging Opstellen
Een Uitnodiging Opstellen

Video: Een Uitnodiging Opstellen

Video: Een Uitnodiging Opstellen
Video: een uitnodiging schrijven 2024, Mei
Anonim

Een uitnodigingskaart is een klein maar vrij belangrijk element van de vakantie. Uw toekomstige gasten weten nog niet hoe het zal zijn, dus hoe u hen uitnodigt, kan u een eerste indruk geven van het komende feest.

Een uitnodiging opstellen
Een uitnodiging opstellen

Noodzakelijk

  • - een pen;
  • - papier.

instructies:

Stap 1

Vergeet niet dat de uitnodiging moet passen bij het thema van de vakantie. Het moet worden opgesteld in overeenstemming met de regels van de etiquette. Er zijn verschillende manieren om de tekst van de uitnodiging te schrijven (bijvoorbeeld: officieel, oprecht, poëtisch). In welke van hen de tekst van uw ansichtkaart moet worden samengesteld, hangt niet alleen af van het soort evenement waarvoor u gasten uitnodigt (bruiloft of kinderverjaardag), maar ook van uw relatie met hen.

Stap 2

De officiële versie van de uitnodigingsbrief moet worden gebruikt als u een persoon (eregasten, ouderen, verre verwanten) uitnodigt voor een serieus evenement: het openen van een restaurant, congres, bruiloft, enz. De tekst mag alleen officiële woorden bevatten met maximale informatie en minimale emoties. Zo'n uitnodiging begint met de woorden "Geachte heer", "Geachte mevrouw", enz.

Stap 3

De oprechte en poëtische vorm van de uitnodigingstekst is geschikt als je sympathie, oprechtheid in de geschreven regels wilt leggen en wilt benadrukken dat je niet onverschillig bent voor elke gast. Begin je soulvolle uitnodiging met de woorden "Lieve", "Familie", enz.

Stap 4

Bepaal het totale aantal gasten dat u wilt uitnodigen en maak vervolgens een volledige lijst met gasten. Bedenk wie er met hun soulmate komt, wie met kinderen en wie alleen. Die gasten die je als stel of gezin wilt zien, krijgen meestal één uitnodiging voor iedereen.

Stap 5

Schrijf de naam van de ceremonie (huwelijk, verjaardag, doop van een kind, huwelijk) en het adres waar het zal plaatsvinden. Vermeld in de uitnodiging de dag, maand, datum en exacte tijd waarop de viering zal plaatsvinden. Het is raadzaam om telefoonnummers achter te laten voor het geval de genodigden of u onvoorziene omstandigheden heeft (bijvoorbeeld iemand ziek, de tijd is veranderd).

Stap 6

Als je een verjaardag voor een kind regelt en zijn vrienden uitnodigt, maar een tafel voor volwassenen gaat dekken, schrijf dan zeker dat je een baby verwacht en zijn moeder, vader of grootmoeder op bezoek.

Stap 7

Schrijf aanvullende informatie op de achterkant van uw uitnodigingskaart of ansichtkaart. U kunt bijvoorbeeld een gast vragen u te bellen om de details van de viering te bespreken.

Aanbevolen: