Hoe Het Nieuwe Jaar In Rusland Te Vieren?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Nieuwe Jaar In Rusland Te Vieren?
Hoe Het Nieuwe Jaar In Rusland Te Vieren?

Video: Hoe Het Nieuwe Jaar In Rusland Te Vieren?

Video: Hoe Het Nieuwe Jaar In Rusland Te Vieren?
Video: Калуга - Новогодняя столица 2021. Как отметить Новый год. Где встречать Новый год. #калуга2021 2024, April
Anonim

Er zijn veel tradities in Rusland met betrekking tot de viering van het nieuwe jaar. Niet iedereen weet echter dat de meesten van hen uit verschillende landen en culturen naar ons toe kwamen. Dit gebeurde omdat het christendom, aangenomen in Rusland, heidense tradities vernietigde, en bovendien begon de adel nieuwe gebruiken naar Rusland te brengen, die vervolgens door het volk werden overgenomen.

Hoe het nieuwe jaar in Rusland te vieren?
Hoe het nieuwe jaar in Rusland te vieren?

instructies:

Stap 1

In elk tijdperk werden symbolen en rituelen geïntroduceerd in de viering van het nieuwe jaar, dat toen traditioneel werd. Het heidendom wist onze moeders en narren over te brengen, die nog steeds te vinden zijn op nieuwjaars- en kerstvakanties. Sinds de tijd van Peter de Grote is het traditie geworden om het nieuwe jaar te vieren met een versierde kerstboom, vuurwerk, cadeaus te geven en een Olivier-salade te bereiden. Daarvoor stonden taarten en ontbijtgranen op tafel. In de Sovjettijd verschenen Santa Claus en Snow Maiden, die een integraal onderdeel van de vakantie werden, evenals mandarijnen, champagne en de klokkenluider.

Stap 2

Het is in Rusland gebruikelijk om het nieuwe jaar thuis te vieren. De meeste inwoners van ons land brengen deze vakantie door in familiekring met familie en vrienden, waarvan een integraal onderdeel een feest is, het kijken naar entertainment-tv-programma's en de nieuwjaarstoespraak van de president.

Stap 3

Op oudejaarsavond doen mensen wensen onder het klokkenspel, geven elkaar geschenken. Sommige families bestellen bij deze gelegenheid de kerstman, of een van de gasten wordt een van hen. Hij geeft de kinderen snoep en speelgoed. Een andere traditie is om cadeautjes aan de boom te hangen.

Stap 4

Sommige mensen gaan liever op bezoek bij dit soort vieringen. Sinds de tijd van Peter I is er een traditie ontstaan om op oudejaarsavond langs te komen, cadeaus te geven, elkaar te feliciteren en uitgebreide festiviteiten te organiseren. Maar deze optie heeft meer de voorkeur voor jongeren. Gezinnen met kinderen en ouderen kiezen voor de vakantie vooral voor de eerste optie.

Stap 5

Het programma voor het vieren van het nieuwe jaar kan heel divers zijn. Meestal zijn dit grappige wedstrijden, straatpret, vuurwerk, vuurwerk. Zowel kinderen als volwassenen nemen eraan deel, die ook op oudejaarsavond in de kindertijd vallen.

Stap 6

Een heel klein percentage Russen viert het nieuwe jaar in een restaurant, nachtclub, datsja of in het buitenland. Het is niet voor niets dat de belangrijkste feestdag van het jaar traditioneel als een familiefeest wordt beschouwd.

Aanbevolen: