Hoe Liedjes Voor Jezelf Opnieuw Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Liedjes Voor Jezelf Opnieuw Te Maken
Hoe Liedjes Voor Jezelf Opnieuw Te Maken

Video: Hoe Liedjes Voor Jezelf Opnieuw Te Maken

Video: Hoe Liedjes Voor Jezelf Opnieuw Te Maken
Video: QUIZ - LUKT HET JOU DE MEESTE NEDERLANDSE LIEDJES GOED TE RADEN?! 2024, April
Anonim

Moet je je talenten laten zien op een creatieve avond of bedrijfsfeest? In dit geval is het gemakkelijkste om het nummer uit te voeren, maar het tegelijkertijd voor jezelf opnieuw te maken. Door slechts enkele woorden te vervangen, geeft u het muziekstuk een geheel andere betekenis, meer geschikt voor de vakantie, en alle aanwezigen zullen stilzwijgend opmerken dat u zich met heel uw hart op de taak hebt voorbereid.

Hoe liedjes voor jezelf opnieuw te maken
Hoe liedjes voor jezelf opnieuw te maken

instructies:

Stap 1

Voor het opnieuw maken kun je het beste een bekend werk kiezen - op deze manier zal de nieuwe versie helderder en komischer klinken, en bovendien kunnen ze met je meezingen. Als je niet het hele nummer als geheel opnieuw wilt maken, kies dan een hit die qua inhoud het dichtst bij het thema van je feest ligt. Als de feestdag waarop je gaat optreden bijvoorbeeld nieuwjaar is, geef dan de voorkeur aan een lied dat over het nieuwe jaar zingt.

Stap 2

In de regel wordt de tekst van een muziekstuk in de eerste persoon geschreven. Wanneer je een mannelijk nummer voor een vrouwelijk nummer maakt, onthoud dan dat je hierdoor zeker het rijm zult breken, en dit nummer in je uitvoering zal niet zo mooi klinken als het zou kunnen. Dus, als je een "meisje" bent, kies dan het nummer waar ze zingt (dan zullen de zinnen "hij houdt van me", "hij kust me", enz. gepast klinken, en geen grijns veroorzaken), maar als je - "jongen", zong hij zijn gezicht.

Stap 3

Als "jouw" lied al lang is uitgevonden en zelfs door iemand is geschreven, vervang dan gewoon de sleutelnamen uit de tekst van de auteur door de namen van de mensen die op de feestdag aanwezig waren (natuurlijk, zodat er een bepaalde betekenis is).

Stap 4

Als het voltooide muziekstuk over het algemeen bij je past, maar er een aantal nuances in zitten die je moet veranderen, probeer dan het rijm niet te bederven met nieuwe woorden. Tel de lettergrepen, indien nodig, door het rijm met een potlood op een harde ondergrond te tikken of met je eigen handpalm op je been.

Stap 5

Tegelijkertijd is er niets ergs aan het feit dat je een beetje buiten het bestek van de oorspronkelijke tekst gaat. Als u bijvoorbeeld een banaal felicitatieliedje Happy Birthday to You opnieuw maakt en de naam van de jarige nogal lang is (of het is gebruikelijk in uw team om naar elkaar te verwijzen met de voornaam en patroniem), wees dan niet verdrietig als er niets te "knippen" valt. Dit gebeurt vaak, maar hiermee kan helaas niets worden gedaan.

Stap 6

Onthoud dat het nummer dat je maakt vooral interessant zal zijn voor het publiek als ze er verwijzingen naar horen. Bedenk van tevoren wat je zou kunnen vertellen en over wie, maar overdrijf het tegelijkertijd niet, anders kunnen de helden van je lied een wrok koesteren tegen de artiest.

Aanbevolen: