Hoe Een Festival Te Houden?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Festival Te Houden?
Hoe Een Festival Te Houden?

Video: Hoe Een Festival Te Houden?

Video: Hoe Een Festival Te Houden?
Video: HOE LANG HOU JIJ HET VOL IN BED ? (18+) - SUPERGAANDE INTERVIEW 2024, Maart
Anonim

Nadat je de beslissing hebt genomen om een festival te houden, moet je erachter komen wat een festival is. De Grote Sovjet Encyclopedie informeert: "Het festival is een massale viering, inclusief de weergave van prestaties op het gebied van muziek, theater, film en variété." We hebben dus deelnemers nodig die uitstekende prestaties op het gebied van kunst kunnen laten zien, en kijkers die de talenten van de deelnemers zullen waarderen. We beginnen te handelen. We gaan een reglement schrijven over het festival, en het zal ons meteen duidelijk zijn welke zaken opgelost moeten worden om het evenement knallend van start te laten gaan.

Hoe een festival te houden?
Hoe een festival te houden?

Het is nodig

Organisatorisch vermogen, een team van gelijkgestemden

instructies:

Stap 1

We bepalen de doelen en doelstellingen van het festival. Het doel is de wereldwijde prestatie waarvoor het evenement wordt gehouden.

Doelstellingen - specifieke prestaties van het evenement. Het bepalen van het doel en de doelstellingen van het festival is een belangrijk punt. Inderdaad, tijdens de voorbereiding van het evenement moeten alle acties worden gecontroleerd op overeenstemming met de doelen en doelstellingen van het festival.

Stap 2

Maak een lijst van de organisatoren van het festival. Bedenk of je het festival zelf kunt organiseren of dat je hulp nodig hebt (bron, materiaal, creatief). Daarnaast toont de lijst met festivalorganisatoren de status van je evenement.

Stap 3

Verzamel het organiserend comité van het festival. Het organiserend comité voert de algemene leiding, hierin zitten vertegenwoordigers van de organisatoren van het festival, het organiserend comité houdt zich bezig met de voorbereiding, de reclame en de organisatie van het festival, stelt het budget vast en beschikt over de middelen. Het is de organisatiecommissie die verantwoordelijk is voor alle werkzaamheden rond de organisatie van het festival: vergaderen / afrekenen / inschrijven van deelnemers en juryleden, inplannen van repetities, optredens van groepen, algemene en technische coördinatie van evenementen, organiseren en handhaven van de orde op de festivalterreinen.

Stap 4

Bepaal wie en onder welke voorwaarden deelnemen aan het festival:

• organisaties / individuen / creatieve teams;

• geslacht en leeftijd van deelnemers;

• geografie van de festivaldeelnemers;

• met inschrijfgeld / zonder inschrijfgeld.

Stap 5

De jury is een belangrijk aspect van elk competitief evenement. Het principe is hier heel, heel simpel: hoe bekender de naam van het jurylid, hoe beter. Maar vergeet niet dat het jurylid competent moet zijn op het terrein waarop het festival wordt gehouden.

Stap 6

Bepaal de regels van het festival. Begin en einde acceptatie aanvraag (aanvraagformulier en plaats van indiening).

Hoeveel podia of rondes van het festival zullen er zijn (correspondentiekwalificatie, intramurale kwalificatie, finale). Data van podia / rondleidingen van het festival. Datum, plaats, tijdstip van de voorrondes en de finale (opening, sluiting, uitreiking deelnemers) van het festival. Lijst van evenementen die zullen plaatsvinden tijdens de finale van het festival, plaats en tijd (ronde tafels, masterclasses, cultureel programma, enz.).

Galaconcert en uitreiking van de winnaars van het festival.

Stap 7

Zorg voor de uitreiking van de winnaars van het festival. Dit deel van het festival moet spectaculair en gedenkwaardig zijn (beknibbel niet op de directeur van het festival), indien mogelijk met waardevolle prijzen die de winnaars waardig zijn.

Stap 8

Alvorens over te gaan tot het zoeken naar financiën voor het festival, is het noodzakelijk om een gedetailleerde raming op te stellen. Het moet rekening houden met alles, van pennen voor juryleden en badges voor deelnemers tot het huren van een locatie voor de finale van het festival en prijzen voor winnaars:

• Inschrijfgeld van de festivaldeelnemers (omvang, betalingswijze, categorieën deelnemers die kunnen worden vrijgesteld van betaling van contributie).

• Subsidies van verschillende instellingen (ministeries van de Russische Federatie, regeringen van regio's en steden, commerciële ondernemingen).

• Fondsen van de organisatoren van het festival.

• Aangetrokken sponsorbijdragen van staats- en niet-overheidsbedrijven en organisaties, individuen en andere personen.(De aanwezigheid van sponsors siert elk evenement en bevestigt de publieke belangstelling voor het thema van het festival. Stel opties voor sponsorpakketten op.)

• Financiën uit kaartverkoop voor festivalevenementen.

Stap 9

Informatieve ondersteuning van het festival door massamedia (kranten, tijdschriften, radio, televisie, buitenreclamebureaus, uitgeverijen, etc.) wordt beschouwd als financiële ondersteuning. Ook is het voor hen noodzakelijk om een sponsorpakket op te stellen. Het zijn de massamedia die zullen helpen om het festival aan te kondigen, te vertellen over de evenementen van het festival, het grote publiek kennis te laten maken met de helden van het festival (deelnemers, organisatoren, jury).

Stap 10

Als je alle vragen hebt kunnen beantwoorden, is het tijd om het festival te organiseren. Maar vergeet niet dat het festival een grootschalig evenement is. Om het te organiseren en uit te voeren, heb je een team van gelijkgestemde mensen, hard werken, een zee van geduld en optimisme nodig.

Aanbevolen: