Hoe Versier Je De Paastaart?

Inhoudsopgave:

Hoe Versier Je De Paastaart?
Hoe Versier Je De Paastaart?

Video: Hoe Versier Je De Paastaart?

Video: Hoe Versier Je De Paastaart?
Video: 35 BETOVERENDE CAKEDECOR EN HACKS 2024, April
Anonim

Kulich is een van de belangrijkste symbolen van het paasfeest, hetzelfde als gekleurde eieren en Pasen. Vroeger deden orthodoxe gastvrouwen altijd mee aan het bakken van paascakes. Zelfs vandaag, ondanks het feit dat de afgewerkte lekkernij in elke supermarkt kan worden gekocht, geven veel vrouwen er de voorkeur aan om de cake zelf te bakken en te versieren. Dankzij het grote assortiment zoetwarendecoraties kan het maken van paastaart bovendien een spannende bezigheid worden voor moeders en kinderen.

Meestal zien Russische paastaarten er zo uit
Meestal zien Russische paastaarten er zo uit

Het is nodig

  • - eiwit van kip of kwartel
  • - poedersuiker
  • - citroensap
  • - Zoetwaren dressing
  • - chocola
  • - marmelade
  • - gedroogd fruit, noten
  • - marshmallow kauwen
  • - boter
  • - papaver
  • - amandelblaadjes

instructies:

Stap 1

Traditioneel in Rusland wordt de cake versierd met een "hoed" gemaakt van wit eiwitglazuur. Om het te koken, neem je twee kippeneiwitten of zes kwartelwitten als je niet zeker bent van de kwaliteit van kippeneieren en bang bent voor salmonellose. Zet de eiwitten twee uur in de koelkast, verwijder ze en klop ze met een mixer, voorzichtig beginnend op de laagste snelheid en geleidelijk verhogend. Wanneer de eiwitten op hun normale niveau zijn (ze worden dikker zodat ze niet uit de kom zullen stromen, zelfs niet als je hem omdraait), begin je er een half kopje poedersuiker aan toe te voegen in een heel dun stroompje en blijf je kloppen. Voeg vervolgens een eetlepel citroensap toe aan de eiwitmassa zonder de mixer uit te zetten. Eindig na een halve minuut met kloppen en breng onmiddellijk het glazuur aan op de warme cake uit de oven. Om het glazuur sneller te laten bevriezen, kun je de cake met de "dop" een paar minuten in een hete oven zetten.

Stap 2

Als er kleine kinderen in huis zijn, of als u een taart voor een cadeau voorbereidt, wilt u zich waarschijnlijk niet beperken tot de klassieke witte coating. Je kunt de paascake al bovenop de eiwit "dop" versieren met veelkleurige hagelslag (het wordt verkocht in de zoetwarenafdelingen van supermarkten). Een andere optie is fijn geraspte chocolade of gekleurde kokosnoot, amandelbloemblaadjes, maanzaad. Aangezien volgens de gewoonte van de kerk het orthodoxe thema aanwezig moet zijn op paascakes, kun je niet het hele oppervlak van de paascake met decoratie besprenkelen, maar met een snuifje van je vingers figuurlijk schaafsel strooien, in de vorm van een kruis of de letters ХВ (Christus is verrezen). Als er geen besprenkeling bij de hand is, kunnen de letters worden opgemaakt uit noten, fijngehakte gedroogde vruchten, becijferde marmelade.

Stap 3

Verras je familie en vrienden door zelf een orthodoxe decoratie uit één stuk te maken - een kruis of de letters ХВ. Neem hiervoor een reep pure chocolade en smelt deze in een stoombad. Vervolgens "teken" in een niet al te dunne stroom het kruis of de letters XB op het bakpapier. Breng het vel papier voorzichtig over naar de vriezer. Haal het er na een paar uur uit: de chocoladedecoratie zal gemakkelijk van het blad komen en het kan op de cake worden overgebracht en "geplaatst, waarbij de punt van het beeldje enigszins verdrinkt in het nog niet-uitgeharde glazuur.

Stap 4

Vakkundige vakvrouwen versieren paastaarten met echte bloemstukken van mastiek. Je kan het zelf doen. Makkelijkste optie: koop een pak gummy marshmallows zoals zoete sneeuw of marshmallows, plaats in een diepe magnetronkom, voeg daar een klein klontje boter toe. Verwarm de marshmallow met boter in de magnetron tot hij gesmolten is, verwijder en begin met het gieten van poedersuiker in de kom, terwijl je de massa kneedt als deeg. Zodra de mastiek de consistentie van plasticine heeft bereikt, kun je er alles uit boetseren. Rozen bijvoorbeeld. Maak ongeveer 12-15 platte groothoekdriehoeken van verschillende groottes, draai de eerste in een kegel en wikkel de rest eromheen zodat je een bloem krijgt met halfopen bloembladen. Houd er rekening mee dat de kleur van uw producten afhankelijk is van de kleur van de marshmallow die u oorspronkelijk heeft genomen.

Aanbevolen: