Hoe Vier Je 1 Mei?

Inhoudsopgave:

Hoe Vier Je 1 Mei?
Hoe Vier Je 1 Mei?

Video: Hoe Vier Je 1 Mei?

Video: Hoe Vier Je 1 Mei?
Video: How to prepare peri-peri chicken- Nando's chicken recipe (juicier and tastier) 2024, April
Anonim

In het moderne Rusland wordt 1 mei geassocieerd met een van de meest populaire Sovjet-vakanties - de Internationale Dag van de Solidariteit van de Arbeiders. Vandaag is 1 mei nog steeds een nationale feestdag en een vrije dag, al wordt het anders genoemd: de dag van de lente en van de arbeid. Aangezien de overgrote meerderheid van de Russen niet werkt op de eerste dag van mei, hebben ze natuurlijk een vraag: hoe interessanter is het om de moderne meidag te vieren?

De beste manier om 1 mei te vieren is door naar buiten te gaan
De beste manier om 1 mei te vieren is door naar buiten te gaan

instructies:

Stap 1

Ben je een liefhebber van tradities of gewoon een liefhebber van publieke evenementen, ga dan naar de demonstratie op 1 mei in de ochtend. In elke stad wordt het geleid door vakbondsorganisaties, politieke partijen of vertegenwoordigers van lokale autoriteiten. Ga je met collega's naar een demonstratie, kijk dan vooraf of je met posters moet komen (dit kunnen zowel felicitaties als slogans zijn). Neem ballonnen mee, liefst van dezelfde kleur, zodat uw organisatie opvalt tussen de andere kolommen.

Stap 2

Als u meer geïnteresseerd bent in de geschiedenis van West-Europa, kunt u 1 mei vieren, meer bepaald in de nacht van deze datum, de oude voorchristelijke feestdag - Walpurgisnacht. In de oudheid werd deze feestdag beschouwd als een platform voor de sabbat van heksen en werd gevierd door heidenen. Vreugdevuren die de hele nacht werden aangestoken, waren zijn belangrijkste kenmerk. Met bijeenkomsten rond het vuur kun je ook 1 mei vieren, een Duitse feestdag - meinacht, waarop de meikoning en -koningin werden gekozen uit de wandelende jongeren en ze dansten rond de meipaal.

Stap 3

Degenen die zich houden aan Slavische gebruiken kunnen 1 mei vieren volgens een oude Russische traditie - uitrusten en plezier maken in de natuur. In voorchristelijke tijden was het gebruikelijk om de dag van Zhivin te vieren (Zhiva is de heidense godin van de lente). Op 1 mei werkten onze voorouders niet, gingen de straat op, maakten vuren en sprongen eroverheen, dansten en zongen liedjes. Een vage echo van deze feestdag vandaag zijn de traditionele uitjes met bedrijven voor barbecues op 1 mei of gewoon een picknick in de frisse lucht met het gezin.

Stap 4

Lente kun je vieren door in een echt bloeiend land te zijn. Helaas laat het weer op 1 mei in veel delen van Rusland te wensen over. Maar er is een reden om een kaartje te kopen en voor de meivakantie naar Turkije of een ander warm land te vertrekken. Alleen zul je de tour van tevoren moeten regelen, want tijdens de voorjaarsvakanties neemt de vraag naar reizen naar warme streken aanzienlijk toe.

Aanbevolen: