Hoe Was Het Chelsea Flower Festival?

Hoe Was Het Chelsea Flower Festival?
Hoe Was Het Chelsea Flower Festival?

Video: Hoe Was Het Chelsea Flower Festival?

Video: Hoe Was Het Chelsea Flower Festival?
Video: RHS Chelsea Flower Show seas 1 ep 9 (2016) 2024, Maart
Anonim

Elk jaar is er in het VK een tentoonstelling van bloemen en landschapsontwerp - Chelsea Flower Show. In 2012 vond het plaats van 22 tot 26 mei en viel het samen met de 60ste verjaardag van het bewind van koningin Elizabeth II.

Hoe was het Chelsea Flower Festival?
Hoe was het Chelsea Flower Festival?

De Britten zeggen dat "de zomer pas begint als de Chelsea Flower Show", de meest prestigieuze en gerespecteerde bloemenshow, sinds 1862 jaarlijks wordt gehouden. Dit grootse evenement brengt uitstekende bloementelers uit Groot-Brittannië en de wereld samen. Dit jaar hebben zo'n 600 professionals een uitnodiging ontvangen.

Deelname aan de show is zeer eervol. Dat blijkt uit de strenge voorselectie van alle mogelijke kandidaten, die een heel jaar door een speciale commissie werd uitgevoerd. Volgens het persbureau ITAR-TASS kreeg een tuinproject van mensen met een handicap van een kostschool in Hampshire een gouden medaille op de tentoonstelling tijdens het laatste bloemenspektakel.

Wat was er te zien op de Chelsea Flower Show 2012? Ten eerste de nieuwste innovaties op het gebied van veredeling, wetenschappelijke ontwikkelingen, maar ook actuele trends op het gebied van landschapsarchitectuur en natuurlijk een grote verscheidenheid aan hoeves en daktuinen. Ten tweede demonstreerden de deelnemers aan de show hun vaardigheden en verbeeldingskracht in wedstrijden, bijvoorbeeld door enorme kroonluchters van bloemen te maken.

De laatste tentoonstelling was van bijzonder belang, ook omdat deze was gewijd aan de "diamanten" verjaardag van het bewind van de koningin van Groot-Brittannië. Zonder de traditie te veranderen, woonde ze ook deze keer de Chelsea Flower Show bij. Om zo'n eervolle datum te vieren, hebben experts nieuwe soorten bloemen ontwikkeld, bijvoorbeeld rozen "Royal Jubilee" en "Jubilee of the Queen". Een ander actueel werk was een bloembed, precies zoals een postzegel met Elizabeth II.

Volgens voorlopige schattingen werd de tentoonstelling bijgewoond door meer dan 150 duizend mensen, onder wie niet alleen specialisten op het gebied van bloemisterij en sierteelt, maar ook politici, zakenmensen, maar ook beroemdheden en talloze toeristen uit verschillende delen van de wereld.

Aanbevolen: