Zo Vier Je Je Huwelijksjaar

Inhoudsopgave:

Zo Vier Je Je Huwelijksjaar
Zo Vier Je Je Huwelijksjaar

Video: Zo Vier Je Je Huwelijksjaar

Video: Zo Vier Je Je Huwelijksjaar
Video: The Cranberries - Zombie (Official Music Video) 2024, April
Anonim

De eerste huwelijksverjaardag is een speciale gelegenheid voor elk jong stel. Herinneringen aan het huwelijksfeest zijn nog vers, vrienden en familieleden herinneren zich het feest. En de pasgetrouwden willen zelf de vakantiesfeer nieuw leven inblazen en bevinden zich weer in een romantische sfeer vol geluk en liefdesverklaringen. Het is geen toeval dat het huwelijksjaar de derde meest populaire feestdag is voor echtgenoten na de gouden en zilveren jubilea. En het is noodzakelijk om deze eerste levensdatum samen te markeren, zodat er dan nog een jaar iets is om te onthouden.

Zo vier je je huwelijksjaar
Zo vier je je huwelijksjaar

instructies:

Stap 1

Volgens de oude gewoonte, volgens welke elke verjaardag van een getrouwd leven een eigen naam heeft, is het eerste huwelijksjaar een chintz-huwelijk. Vroeger werd deze datum op grote schaal gevierd: familieleden en vrienden kwamen de jongeren bezoeken, brachten geschenken mee, voornamelijk van chintz: stukken stof voor een jurk en overhemd, beddengoed, keukengerei. Je kunt de sfeer van een oude ritus nabootsen met zijn symbolen en een feest geven in chintz-stijl. Of nodig uw gasten uit om alle geschenken van elke stof te geven, niet noodzakelijkerwijs chintz. Trouwens, op de eerste verjaardag droeg de jonge vrouw meestal de chintz-jurk die ze op de tweede trouwdag droeg en die ze nog geen tijd had gehad om te dragen, omdat er sinds de dag van de bruiloft weinig tijd was verstreken.

Stap 2

In veel registratiekantoren is een dienst verschenen: een plechtige viering van een huwelijksverjaardag. Tegen een bepaalde vergoeding kunnen jongeren zich weer bruidspaar voelen. Ze zullen een versierde zaal hebben, bals en bloemen, Mendelssohns wals en herhaalde eeden van trouw. Over het algemeen alles, behalve herhaalde stempels in het paspoort. Degenen die de bruiloft niet konden bijwonen, kunnen voor zo'n feest worden uitgenodigd. Als het jubileum grootschalig wordt gevierd, kunnen de bruid en bruidegom zich beter verkleden in hun trouwkleding - of nieuwe kopen voor de gelegenheid.

Stap 3

Veel orthodoxe paren vieren tegenwoordig het eerste jaar van hun huwelijk liever met een kerkelijk huwelijk. In de regel zijn dit degenen die om de een of andere reden niet direct na de burgerlijke stand zijn getrouwd of hun gevoelens wilden testen om zich in het huwelijk te storten. Het is waar dat de jonge mensen hun verbintenis alleen kunnen consolideren door een onderbreking van God als de horoscoop van hun huwelijk niet op de vastentijd valt. Het is beter om hierover vooraf in de kerk te informeren. Ze melden zich ook van tevoren aan voor de bruiloft, vooral als ze naar een bepaalde priester willen gaan.

Stap 4

Als man en vrouw geen aanhangers zijn van luidruchtige festiviteiten, is het beter om een kamerfeest voor twee te organiseren. Ga naar een restaurant, een concert, maak een wandeling langs de gedenkwaardige plekken waar je elkaar ooit hebt ontmoet en ontmoet … Het is de moeite waard om op deze dag naar het licht en naar de ouders aan beide kanten te kijken, of een bescheiden theekransje thuis te regelen, waarbij alleen naaste familieleden en getuigen worden uitgenodigd.

Aanbevolen: