Welke Landen Vieren 23 Februari

Welke Landen Vieren 23 Februari
Welke Landen Vieren 23 Februari

Video: Welke Landen Vieren 23 Februari

Video: Welke Landen Vieren 23 Februari
Video: Cashen bij Adyen | 23 februari 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets 2024, Maart
Anonim

Zoals u weet, werd Defender of the Fatherland Day opgericht in de USSR. Vandaag feliciteren we alle mannen, jongens en jongens op 23 februari, ongeacht hun betrokkenheid bij militaire dienst. En deze traditie is niet alleen in Rusland bewaard gebleven.

Welke landen vieren 23 februari
Welke landen vieren 23 februari

1. In Oekraïne heeft deze feestdag dezelfde betekenis als in Rusland, maar het is geen officiële feestdag, dus bewoners associëren het niet met recreatie en feestelijke evenementen.

2. In Tadzjikistan wordt 23 februari niet alleen gevierd als de dag van de verdediger van het vaderland, maar ook als de dag van de opvoeding van de strijdkrachten van Tadzjikistan (sinds 1993).

3. De president van Wit-Rusland legt op de Dag van de Verdediger van het Vaderland plechtig een herdenkingskrans bij het monument op het Overwinningsplein in Minsk. De ceremonie wordt bijgewoond door hoogwaardigheidsbekleders en vertegenwoordigers van kerken. Na de kranslegging eren alle aanwezigen de nagedachtenis van de gesneuvelde soldaten met een minuut stilte.

4. In Kirgizië bleef 23 februari tot 2004 een werkdag. Vandaag, op deze dag, vindt een plechtige formatie en een paradeprocessie van de Kirgizische troepen plaats.

5. In Zuid-Ossetië wordt deze dag als een officiële vrije dag beschouwd, bovendien worden in de week na 23 februari memorabele avonden en ontmoetingen met veteranen georganiseerd.

6. Vier de Dag van de verdediger van het vaderland en de inwoners van Moldavië. Jaarlijks worden in Tiraspol feestelijke evenementen gehouden met deelname van het hoofd van de republiek en vertegenwoordigers van wetshandhavingsinstanties.

7. In Armenië is 23 februari geen officiële feestdag, maar in verschillende steden, zoals Yerevan en Gyumri, worden patriottische evenementen en herdenkingsconcerten gehouden.

8. In Abchazië is deze feestdag ook niet officieel. In Sukhumi wordt echter jaarlijks een kransleggingsceremonie gehouden bij het monument voor de onbekende soldaat.

9. In Letland en Estland wordt de Dag van de Verdediger van het Vaderland alleen gevierd door de Russisch sprekende bevolking. In deze landen is 23 februari geen officiële feestdag.

Aanbevolen: