Hoe De Levensduur Van Een Boom Te Verlengen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Levensduur Van Een Boom Te Verlengen?
Hoe De Levensduur Van Een Boom Te Verlengen?

Video: Hoe De Levensduur Van Een Boom Te Verlengen?

Video: Hoe De Levensduur Van Een Boom Te Verlengen?
Video: Uitlegvideo Boom planten | Hoe plant ik een boom? 2024, April
Anonim

"En nu kwam ze verkleed naar ons toe voor een vakantie en bracht veel vreugde aan de kinderen!" - wordt gezongen in het bekende nieuwjaarslied.

Hoe de levensduur van een boom te verlengen?
Hoe de levensduur van een boom te verlengen?

Het is nodig

Inderdaad, een levende spar is een echte woondecoratie tijdens de feestdagen. Maar hoe verleng je de levensduur van de boom zodat hij zowel kinderen als volwassenen zo lang mogelijk zal plezieren?

instructies:

Stap 1

Allereerst is het belangrijk om de juiste vakantiedennenboom te kiezen. Geef bij het inspecteren van de bomen op de kerstboombazaar de voorkeur aan een boom met een sterke stam en veerkrachtige takken. De doornen moeten heldergroen zijn en niet bij de minste aanraking afvallen. Bij het vervoeren van de boom alle takken voorzichtig met een touw aan de stam vastmaken zodat ze niet beschadigen.

Stap 2

Als je van tevoren een boom hebt gekocht, moet je deze niet meteen in een warme kamer brengen. Het is beter om de boom op het balkon te zetten, nadat hij in een doek of papier is gewikkeld. Wanneer het tijd is om de boom te versieren, breng de boom dan in huis, maar vouw de stof niet uit. Laat de boom geleidelijk wennen aan kamertemperatuur, anders zullen alle naalden snel afbrokkelen. Hak vervolgens de onderste takken van de boom af en maak een snede van 20 centimeter. Dompel de stam in water, voeg eerst 2 eetlepels eau de cologne of nitquinol toe, evenals een lepel glycerine.

Stap 3

Het is beter om het traditionele kruis, dat onze grootmoeders gebruikten, te vervangen door een moderne standaard met een watertank. De stam moet stevig en stevig in het statief staan, hiervoor kun je speciale stutten gebruiken. Je kunt een paar eetlepels glycerine aan het water toevoegen, of aspirine, een lepel zout en suiker. Sommigen adviseren ook om een voedingsoplossing te maken met een theelepel ureum. Houd er rekening mee dat het water van tijd tot tijd moet worden ververst en bijgevuld.

Aanbevolen: