Wat Te Doen Bij Zonnebrand?

Wat Te Doen Bij Zonnebrand?
Wat Te Doen Bij Zonnebrand?

Video: Wat Te Doen Bij Zonnebrand?

Video: Wat Te Doen Bij Zonnebrand?
Video: Zonnebrand - Zelfzorg 2024, Maart
Anonim

De beste tijd om te zonnen is de zomer. Velen van ons dromen van een mooie en gebruinde huid. Maar het is niet altijd mogelijk om het gewenste resultaat te bereiken. Onder de brandende zonnestralen is de kans op verbranding groot. En dan geniet je niet van de vakantie.

Wat te doen bij zonnebrand?
Wat te doen bij zonnebrand?

Het zandstrand, de felle zon, het geluid van de branding vormen samen een prachtig plaatje. Maar als je deze schoonheid bewondert, kun je ontspannen en wegdoezelen. Dit kan iedereen overkomen. Wat moet je doen in zo'n situatie? Hoe een verbrande huid op de juiste manier te behandelen?

Eenvoudige regels voor blootstelling aan de zon

Vergeet niet dat de zon tussen 12 en 16 uur 's middags erg actief is, dus het is het beste om gedurende deze tijd binnen te zijn om brandwonden te voorkomen.

Gebruik een speciale zonnebrandcrème voordat u naar buiten gaat en breng deze na elk bad op uw huid aan.

Het is noodzakelijk om het lichaam af te vegen na waterprocedures, omdat de resterende waterdruppels op de huid bijdragen aan zonnebrand.

Als u medicijnen gebruikt, lees dan zorgvuldig de bijwerkingen in de instructies, want veel medicijnen verhogen uw gevoeligheid voor de zon.

Hoe pijn te verlichten na zonnebrand?

Als je huid verbrand is door de zon, is het de moeite waard om een pijnstiller te nemen om ontstekingen te voorkomen.

Speciale maskers kunnen worden gebruikt om pijn te verlichten, roodheid te verlichten, jeuk te verminderen en de huid te koelen.

Maskers voor verbrande huid

Het gebied van de huid met een brandwond kan worden ingesmeerd met kefir en na een tijdje worden afgespoeld met koud water.

U kunt een beschadigde huid meerdere keren behandelen met een mengsel van 2 el. ik. zure room, 1 eetl. ik. plantaardige olie en 1 dooier.

Groene thee kompres werkt goed.

Een mengsel van aloë-sap en thee-infusie vermindert pijn en verkoelt de huid. De met dit mengsel gedrenkte doek moet op de brandplek worden aangebracht.

4 eetlepels gebrouwen in 100 ml kokend water zal het ongemak helpen verlichten. ik. havermout. Deze warme massa wordt aangebracht op de beschadigde huid en na 15 minuten afgewassen met koud water en vervolgens ingesmeerd met een vochtinbrengende crème.

U kunt het brandgebied afvegen met vers aardappelsap.

Als je zonnebrand hebt, neem dan geen warme douche of gebruik geen zeep. Consumeer veel vocht om de waterbalans in het lichaam aan te vullen en verkort de tijd die u in de zon doorbrengt totdat de brandwond geneest. Eet zoveel mogelijk fruit met vitamine C, want het helpt beschadigde huidcellen te herstellen.

Bescherm je lichaam tegen zonnebrand, omdat dit voortijdige huidveroudering veroorzaakt.

Aanbevolen: