Hoe Maak Je Een Stijlvolle Kerstboom?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Stijlvolle Kerstboom?
Hoe Maak Je Een Stijlvolle Kerstboom?

Video: Hoe Maak Je Een Stijlvolle Kerstboom?

Video: Hoe Maak Je Een Stijlvolle Kerstboom?
Video: DE KERSTBOOM OPTUIGEN u0026 HET HUIS VERSIEREN | D is for December #2 2024, Maart
Anonim

De kerstboom is het belangrijkste symbool van het nieuwe jaar. Een prachtig versierde nieuwjaarsschoonheid is een integraal onderdeel van de vakantie geworden. Hoe kleed je haar modieus en stijlvol aan? Veel huisvrouwen stellen deze vraag lang voor de vakantie.

Hoe maak je een stijlvolle kerstboom?
Hoe maak je een stijlvolle kerstboom?

Modetrends bij het versieren van een kerstboom

Enkele jaren geleden werd het beschouwd als een modieuze trend om een nieuwjaarsschoonheid te versieren met eenkleurige ballen. Ze werden vervangen door elegante bogen. Tegenwoordig zijn modieuze eisen democratischer geworden. Volgens modeontwerpers kan de boom worden versierd met speelgoed, het belangrijkste is dat ze even groot zijn. Naast traditionele ballen kun je ook knuffels, houtsnijwerk, sierkaarsen en nog veel meer aan de boom hangen waar genoeg fantasie voor is. En naast klatergoud en regen kun je doorschijnende stof en serpentijn gebruiken. Als de grootte van het speelgoed nog steeds anders is, is het beter om grotere items in het midden op te hangen en kleine versieringen in de hoeken van de kerstboom te plaatsen. Speelgoed dat even groot is, moet één lijn uit elkaar worden gehangen.

Nieuwjaarsboom in oude Russische stijl

Volgens oude bronnen werden ten tijde van de eerste kerstbomen eetbare geschenken - noten, peperkoek en snoep - als de beste decoraties beschouwd. Het werd beschouwd als een symbool van welzijn. Dergelijke tradities kunnen tot op de dag van vandaag worden overgedragen. De kerstboom kan worden versierd met appels, snoepjes, cakes. Naast schoonheid moet zo'n outfit welzijn in huis brengen.

Nieuwjaarsboom in de zeef van de Provence

De Provence-stijl omvat het versieren van een nieuwjaarsschoonheid met verschillende zachte ornamenten. De boom moet er elegant en eenvoudig uitzien. Het kleurengamma bestaat uitsluitend uit twee of drie kleuren. Grijs speelgoed ziet er bijvoorbeeld perfect uit met klatergoud en kralen, evenals rode strikken. De vormen van speelgoed kunnen ook worden gevarieerd, bijvoorbeeld paarden, sneeuwmannen, sterren en sneeuwvlokken - alles wat met een wintervakantie wordt geassocieerd.

Decoraties van natuurlijke bloemen, witte sneeuwvlokken en ijspegels

De meest ongewone trend op dit moment is de decoratie van de nieuwjaarsschoonheid, niet met plastic speelgoed, maar met verse bloemen. Je kunt zo'n decoratie gemakkelijk met je eigen handen maken. De knop wordt van de stengel verwijderd en vastgemaakt aan de naalden van de kerstboom. Voor zo'n extravagante decoratie kun je het beste bloemknoppen gebruiken die niet lang verkleuren, zoals orchideeën, fresia's en lelies. Om de levensduur van levend speelgoed te verlengen, is het noodzakelijk om snijbloemen enkele uren in water met opgeloste aspirine te bewaren. Bovendien raden ontwerpers tegenwoordig aan om alleen de voorkeur te geven aan witte sieraden. Deze kleur maakt de boom fantastisch en elegant. De slinger kan ook ongebruikelijk worden gemaakt door er ijspegelspeelgoed aan toe te voegen.

Aanbevolen: