Hoe Teken Je Een Ansichtkaart Aan Een Collega

Inhoudsopgave:

Hoe Teken Je Een Ansichtkaart Aan Een Collega
Hoe Teken Je Een Ansichtkaart Aan Een Collega

Video: Hoe Teken Je Een Ansichtkaart Aan Een Collega

Video: Hoe Teken Je Een Ansichtkaart Aan Een Collega
Video: Hoe maak je een ansichtkaart 2024, April
Anonim

De keuze van een ansichtkaart voor een collega wordt beperkt door de reden voor felicitaties - verjaardag, nieuwjaar, 8 maart of 23 februari, enz. Het ontwerp van een kaart wordt bepaald door je persoonlijke relaties - van strak en solide tot vriendelijk.

Hoe teken je een ansichtkaart aan een collega
Hoe teken je een ansichtkaart aan een collega

instructies:

Stap 1

U kunt een collega gewoon bij naam aanspreken, officieel doen (met naam en patroniem), de functie vermelden of de begroeting voorafgaan met een uiting van respect en waardering.

Stap 2

Gebruik warme, oprechte wensen. Vermijd in uw felicitatietekst het gebruik van pretentieuze en standaarduitdrukkingen, gevestigde uitdrukkingen (bijvoorbeeld "lang leven", "goede gezondheid", "vervulling van verlangens", enz.). Wees creatief en gebruik minder vaak gebruikte zinnen.

Stap 3

Wees kort. Het is niet nodig om over het hele canvas van de ansichtkaart te schrijven en alle felicitaties die je kent te herschrijven. Een oprechte zin van twee regels zal uw wensen veel nauwkeuriger en gemakkelijker voor waarneming overbrengen dan een "gedicht" op twee helften van een ansichtkaart.

Stap 4

Versier je kaart niet met zelfgemaakte tekeningen. Deze manier om een felicitatie te versieren is geschikt als je een ansichtkaart tekent voor een kind, goede vriend of moeder. Als je een collega feliciteert, is naleving van enkele regels verplicht - het handschrift moet gelijkmatig en mooi zijn, het is beter om klassieke kleuren te kiezen (zwart, rood, blauw), je kunt het doen zonder extra decoratieve elementen (kronkels, tekeningen, stickers, enz.).

Stap 5

Onderteken zelf de ansichtkaart. Zelfs als uw handschrift niet erg mooi is, moet u niet iemand vragen om het voor u te doen of de tekst op een computer af te drukken - dit zal uw felicitatie van zijn individualiteit beroven. Je kunt vaak ansichtkaarten vinden die zijn afgedrukt in een mooi lettertype met een handgeschreven handtekening onderaan - deze optie is mogelijk, maar wordt ook als enigszins onpersoonlijk beschouwd. Tot slot, ontvang een ansichtkaart met een kant-en-klare felicitatie en onderteken je naam hieronder.

Stap 6

Stel een kleine begroeting samen. Het is beter als je zelf een paar regels schrijft, maar je kunt ook kant-en-klare gedichten gebruiken, kies gewoon de meest originele en bijzondere tekst. Zorg ervoor dat de felicitaties en het ontwerp van de ansichtkaart overeenkomen met het onderwerp. Gedichten in de juiste stijl zijn geschikt voor een klassieke elegante ansichtkaart, een stripkaart met een stoere tekening kan worden gesigneerd met een kort humoristisch kwatrijn.

Aanbevolen: