Hoe Maak Je Een Buffet Klaar

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Buffet Klaar
Hoe Maak Je Een Buffet Klaar

Video: Hoe Maak Je Een Buffet Klaar

Video: Hoe Maak Je Een Buffet Klaar
Video: 3x borrelhapjes maken - lekkere recepten 2024, April
Anonim

De buffettafel verschijnt steeds vaker op feestdagen. De gastvrouwen waardeerden al zijn voordelen - vrije ruimte, lichte snacks, gemakkelijke communicatie, niet gebonden aan een buurman aan tafel en anderen. Het bereiden van een buffet voor je vrienden is niet moeilijk, en soms ook spannend.

Hoe maak je een buffet klaar
Hoe maak je een buffet klaar

instructies:

Stap 1

Kies een kamer. Het moet redelijk ruim zijn. De tafel moet in een van de hoeken worden geplaatst, het midden moet onbezet blijven en stoelen of nette banken moeten langs de muren worden geplaatst. Laat de ruimte rond de tafel vrij zodat gasten er gemakkelijk omheen kunnen bewegen. Probeer niet het maximale aantal stoelen te plaatsen - de buffettafel gaat ervan uit dat iedereen zal communiceren, in feite, staand, van het ene bedrijf naar het andere.

Stap 2

Dek de tafel. Dit is het belangrijkste element van de buffettafel. Het moet aan de zijkant worden geplaatst en niet het grootste deel van de kamer innemen, zoals gebruikelijk is voor gewone feesten. Let er allereerst op dat de gerechten aan één kant moeten staan. Zet glazen, wijnglazen en glazen in gelijke rijen. Plaats de apparaten naast elkaar en wikkel ze in een doek. Gebruik borden met een diameter van maximaal vijftien centimeter.

Stap 3

Bereid traktaties voor. De buffettafel biedt voor het grootste deel een verscheidenheid aan opties voor hapjes. Voel je vrij om een verscheidenheid aan hapjes, kleine sandwiches, kaas en vleeswaren te koken. Warme gerechten verschijnen ook vaak bij buffetten, maar over de presentatie ervan moet goed nagedacht worden. Zorg ervoor dat u ze in porties verdeelt en op grote borden legt - uw gasten hoeven zich geen zorgen te maken over hoe ze zelf een plakje rundvlees of eend moeten afsnijden. Drankjes zet je best op een aparte tafel.

Stap 4

Als u een groot evenement organiseert in de stijl van een buffettafel (bijvoorbeeld een bruiloft), moet u de voorwaarden enigszins wijzigen. Organiseer een grote tafel aan de zijkant, terwijl er veel ronde tafels met borden en bestek voor de gasten in de kamer moeten worden geplaatst. In dit geval zullen mensen komen voor traktaties en vervolgens gaan zitten op de plaats die hen is toegewezen. Het is raadzaam om de drankjes aan de obers te serveren.

Aanbevolen: