Feestdagen, Belangrijke Evenementen, Gedenkwaardige Data Gevierd Op 21 Mei

Inhoudsopgave:

Feestdagen, Belangrijke Evenementen, Gedenkwaardige Data Gevierd Op 21 Mei
Feestdagen, Belangrijke Evenementen, Gedenkwaardige Data Gevierd Op 21 Mei

Video: Feestdagen, Belangrijke Evenementen, Gedenkwaardige Data Gevierd Op 21 Mei

Video: Feestdagen, Belangrijke Evenementen, Gedenkwaardige Data Gevierd Op 21 Mei
Video: Nationale feestdagen: wie bepaalt dat eigenlijk? | NOS op 3 2024, Maart
Anonim

21 mei is rijk aan professionele feestdagen. Inventarissen, militaire vertalers en marinepersoneel zijn op deze dag bijzonder trots op hun vak. Daarnaast vieren gelovigen de dag van de apostel Johannes de Theoloog, de patroonheilige van auteurs, uitgevers en redacteuren. En dit is niet de hele lijst met feestdagen die op de 21e vallen.

21 mei - Dag van de Pacifische Vloot
21 mei - Dag van de Pacifische Vloot

Dag van de Stille Vloot

In Rusland is 21 mei de Dag van de Pacifische Vloot. De datum werd niet toevallig gekozen: op deze dag, in 1731, vestigde de Senaat "Voor de bescherming van land, zeehandelsroutes en industrieën" de militaire haven van Okhotsk en de militaire vloot van Okhotsk. Het was de eerste Russische marine-eenheid in de Stille Oceaan. De feestdag werd in 1999 ingevoerd in opdracht van de opperbevelhebber van de Russische marine.

Op dit moment zorgt de Pacifische Vloot van de Russische Federatie voor de militaire veiligheid van de staat in de regio Azië-Pacific.

Dag van de militaire vertaler

Een andere niet minder belangrijke professionele feestdag die op de 21e wordt gevierd, is de Dag van de Militaire Vertaler. Dit beroep, dat eeuwenlang in het Russische leger bestond, werd pas in 1929 gelegaliseerd, toen Joseph Unshlikht, vice-voorzitter van de Revolutionaire Militaire Raad van de USSR en Volkscommissaris voor Militaire en Maritieme Zaken, een bevel ondertekende "Bij het vaststellen van de rang voor het commandopersoneel van het Rode Leger "militaire vertaler".

Het vieren van de gedenkwaardige datum begon in 2000, geïnitieerd door de leden van de Alumniclub van het All-Russische Instituut voor Vreemde Talen (Militair Instituut voor Vreemde Talen).

Inventaris dag

Inventory Day, ook wel bekend als BTI Workers Day (een afkorting voor "Bureau of Technical Inventory"), wordt sinds 1999 in het hele land gevierd. Het is vermeldenswaard dat het al tientallen jaren onofficieel wordt gevierd en dat het al enkele tradities en gebruiken heeft ontwikkeld. De geschiedenis van de Sovjet-inventaris begon op 21 mei 1927 met de goedkeuring van het decreet "Betreffende de goedkeuring van de voorschriften inzake de inventaris van de eigendommen van lokale raden".

Een inventaris is een inventaris van de aanwezige activa. Het inventarisberoep is een van de sociaal meest nuttige.

De vakantie werd vastgesteld door het decreet van de raad van bestuur van de Federale Unie van inventarissen nr. 21 "Op de professionele vakantie van de inventaris en het vaststellen van de datum van het houden ervan."

Werelddag voor culturele diversiteit voor dialoog en ontwikkeling

Mei is een maand die voorbijgaat onder de vlag van multiculturalisme. In 2002 heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties Resolutie nr. 57/249 aangenomen en 21 mei uitgeroepen tot Werelddag voor Culturele Diversiteit. Sinds 2003 wordt de gedenkwaardige datum door alle VN-lidstaten gevierd.

Activisten en leden van intergouvernementele organisaties informeren de samenleving over de waarde van verschillende culturen, het belang van interculturele communicatie, brengen een dialoog tot stand tussen vertegenwoordigers van verschillende landen, onderwijzen en bespreken dringende problemen op dit gebied.

Aanbevolen: