Hoe Oud En Nieuw Wordt Gevierd In Duitsland

Hoe Oud En Nieuw Wordt Gevierd In Duitsland
Hoe Oud En Nieuw Wordt Gevierd In Duitsland

Video: Hoe Oud En Nieuw Wordt Gevierd In Duitsland

Video: Hoe Oud En Nieuw Wordt Gevierd In Duitsland
Video: DUITSEN VAN OOST-PRUSSIA NA DE OORLOG. VERHALEN VAN DE PROFESSOR. ONDERTITEL 2024, Mei
Anonim

De belangrijkste wintervakantie in Duitsland is Kerstmis. De Duitsers vermaken zich echter graag op nieuwjaar, dat ze Sylvester noemen. De nieuwjaarsvakantie kreeg zo'n tweede naam ter ere van St. Sylvester I, die op 31 december stierf, in 335.

Nieuwjaar in Duitsland
Nieuwjaar in Duitsland

Eind december zijn in veel Duitse steden nog wintervakantiebeurzen open. Daarom vieren de meeste Duitsers het nieuwe jaar het liefst op dergelijke plaatsen. De kermissen zijn altijd gezellig en lawaaierig, het ruikt er naar peperkoek en glühwein. Er zijn animators die kinderen vermaken, tijdelijke draaimolens staan open, gigantische elegante kerstbomen pronken.

In Duitsland is Nieuwjaar een feestdag die meestal niet in rustige familiekring aan een rijke tafel wordt gevierd. De viering vindt meestal plaats in het gezelschap van vrienden en kennissen. Dichter bij de nacht gaan de feestvierders de straten van de stad op, zingen liedjes, lachen en hebben plezier, lanceren vuurwerk en vuurwerk in de lucht. In Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, strekken zich kilometerslange feestelijke processies uit. En het centrale plein van de stad is de plek waar de meeste mensen samenkomen. Op oudejaarsavond wordt in de Duitse hoofdstad een krachtig kleurrijk vuurwerk georganiseerd, dat zeker een uur duurt.

Tijdens oudejaarsavond zijn er cafés, restaurants en verschillende uitgaansgelegenheden in Duitse steden.

Door thuis een vakantie te vieren, vergeten de Duitsers nooit de oude nieuwjaarstraditie. Met de eerste slag van de klok klimmen ze met hun voeten op de stoelen en met de laatste slag springen ze op de grond, alsof ze het nieuwe jaar "barsten". Op dit moment is het gebruikelijk om iedereen in de buurt luid te feliciteren met de vakantie en champagne te drinken.

Traditionele Duitse wens (toast) voor het nieuwe jaar: "Prost Neujahr". Letterlijk kan het worden vertaald als "succesvol (succesvol) nieuwjaar".

Onder de verscheidenheid aan lekkernijen op oudejaarsavond in Duitsland, wordt vooral de traditionele zelfgemaakte peperkoek gewaardeerd. Het is gebakken met rozijnen en veel suiker. Daarnaast prijkt er altijd een mand met verse appels en noten op de nieuwjaarstafel. Duitsers geloven: als je een appel eet op een feestelijke avond, zul je de waarheid leren kennen, en het komende jaar iets leren zal gemakkelijk en eenvoudig zijn. Noten, die ook op oudejaarsavond in Duitsland moeten worden geprobeerd, symboliseren de overwinning op problemen, het gemakkelijk overwinnen van obstakels.

Op oudejaarsavond krijgen Duitse kinderen cadeaus op dezelfde manier als met Kerstmis. Het belangrijkste nieuwjaarspersonage in Duitsland is Weinachtsman. Visueel lijkt hij een beetje op de kerstman, alleen draagt hij een binnenstebuiten gekeerde bontjas, omgord met een enorme ketting. Weinakhtsman heeft een roede in zijn handen - voor stoute kinderen, een enorme zak met cadeaus - voor degenen die zich het hele jaar goed hebben gedragen. Samen met hem komt Christkind, een jong meisje in witte kleren, wiens gezicht bedekt is met een sneeuwwitte sluier, de Duitse kinderen bezoeken. Ze brengt een rieten mand met rijpe appels en noten mee, die Christkind aan de kinderen uitdeelt. Om ervoor te zorgen dat een kind een geschenk van nieuwjaarspersonages ontvangt, moet hij een rijm vertellen of een lied zingen.

De meest populaire nieuwjaarsgeschenken in Duitsland zijn boeken. Collector's editions, geïllustreerde verhalen, strips, verzamelingen sprookjes, detectivecollecties of bloemlezingen van horrorliteratuur - dit is allemaal gebruikelijk om te doneren aan Sylvester in Duitsland. Een ander traditioneel cadeau voor het nieuwe jaar zijn kaartjes voor een evenement of een reis naar een ander land.

Aanbevolen: