Wat Een Vader Kinderen Kan Wensen

Inhoudsopgave:

Wat Een Vader Kinderen Kan Wensen
Wat Een Vader Kinderen Kan Wensen

Video: Wat Een Vader Kinderen Kan Wensen

Video: Wat Een Vader Kinderen Kan Wensen
Video: Kinderen voor Kinderen 3 - Hahaha, je vader 2024, Maart
Anonim

Bij elke kindervakantie zijn het de vader en moeder die de eerste felicitatietoespraak houden. En vaak hechten vaders geen speciaal belang aan deze woorden of zijn ze gewoon verre van zo'n 'sentimentaliteit', daarom spreken ze een reeks standaardzinnen uit. Felicitaties van de vader kunnen echter origineel en correct worden, wat de held van de gelegenheid echt verrukt.

Vaders wens is een bijzonder cadeau voor een kind
Vaders wens is een bijzonder cadeau voor een kind

Trek allereerst de aandacht

Om dit te doen, moet je natuurlijk met de eerste woorden proberen het publiek en de held van de gelegenheid zelf te verrassen. Anders negeren de kinderen de wens.

"Ik ben natuurlijk niet Perkamentus, maar ik wil ook een korte plechtige toespraak houden voor degenen die hier zijn verzameld …"

Om het publiek te interesseren, moet de ouder onthouden wat interessant is voor de verzamelde kinderen, in de eerste plaats - voor uw kind.

Sleep de inleiding gewoon niet uit. Over het algemeen kunt u het beste kort maar bondig spreken.

Het belangrijkste zijn de belangen van de held van de gelegenheid

Kom niet af met algemene zinnen die op vakanties gebruikelijk zijn. Wens wat uw kind graag zou willen horen van de vader. Om dit te doen, moet je natuurlijk op de hoogte zijn van zijn interesses en dromen.

Als de jongen dol is op voetbal, wens hem dan meer doelpunten en gewonnen wedstrijden. Als een meisje naar een theaterclub gaat, wens haar dan volle zalen met enthousiaste toeschouwers en enorme boeketten bloemen van fans.

Praat niet over waar je niet blij mee bent. Als een kind dol is op computerspelletjes, en je houdt er niet zo van, moet je tijdens deze feestdag "deze onzin niet achter je laten en een besluit nemen": wens hem vandaag interessante spelnieuwigheden met goede graphics en een interessante plot - je hebt altijd tijd om leerzame gesprekken te voeren, en tijdens de vakantie behaag je hem met begrip. Het kind zal blij zijn dat u het accepteert en geïnteresseerd bent in wat voor hem interessant is.

Zorg ervoor dat je gekoesterde droom uitkomt

Dit zijn enkele van de beste opbeurende woorden. Als je een goede ouder bent en je weet waar je dochter of zoon van droomt (en dit is niet zijn/haar geheim), spreek het dan uit.

"Ik wou dat je zeker een astronaut werd (beroemde actrice / eersteklas piloot / schrijver / beroemde journalist)"

Dit zal uw kind eraan herinneren dat u hun inspanningen ondersteunt.

Tegelijkertijd moet je je dromen niet doorgeven aan de dromen van je nakomelingen. Als je droomt dat je zoon in je voetsporen treedt en dokter wordt, maar hij wil zelf iets anders, dan hoef je hier in je wensen niet aan te herinneren. Je moet geen zinnen zeggen als: "Ik wens dat je volwassen wordt, van gedachten verandert en toch dokter wordt."

Als je niet weet waar een zoon of dochter van droomt, wens dan gewoon 'dat de meest gekoesterde droom uitkomt'.

Hou het simpel

Probeer dezelfde taal te spreken als uw kind. En als je nog steeds moeilijke woorden gebruikt, leg ze dan uit om geen vragen op te roepen die je toespraak onderbreken. Vraag tegelijkertijd niet of de jonge luisteraars weten wat het is - breng ze niet in verlegenheid.

"Ik wou dat er bij elk van je optredens altijd een volle zaal was - dit is wanneer absoluut alle tickets voor de voorstelling zijn verkocht en het publiek vol zal zijn".

Kijk niet ver in de toekomst

Als de dader of held van de gelegenheid nog erg jong is, zullen ze het nogal saai vinden om te wensen “groot en slim op te groeien, school goed af te maken, naar de universiteit te gaan, het af te maken met een gouden medaille, te trouwen / trouwen en een groot gezin hebben met vijf kinderen, een baan krijgen met een hoog salaris…”. Al deze wensen lijken uit een andere wereld te komen, vreemd voor kinderen.

Praat liever over vandaag, het komende jaar. Het is een stuk dichter bij het goed eindigen van een kwart, het winnen van de komende competitie, het afmaken van een verhaal of het schilderen van een foto. (De wens om een gekoesterde droom te vervullen is een uitzondering, omdat gedachten hierover al de gedachten van je kind in beslag nemen).

Wens dat het komende persoonlijke nieuwjaar van het kind interessant was: spannende reizen, uitstapjes naar een zomerkamp of naar het buitenland, muziekconcerten van je favoriete artiesten, enz.

Het is beter om nog geen liefde te wensen

Liefde is een delicaat gevoel, vooral voor kinderen. Op zeer jonge leeftijd veroorzaakt liefde een glimlach, bij een meer volwassen - verlegenheid. De jongen schaamt zich misschien dat ze hem "een soort van kalfsgevoeligheid" willen, het meisje - aarzel om haar geheime gevoelens te vermelden. Onthul de gasten niet de geheimen van het kinderhart: als je iets intiems weet over een jongen/meisje dat de sympathie van je kroost opwekt, kun je er beter één op één over praten.

Wil je net zo geweldig blijven?

Zelfs als er iets is om over te klagen in het gedrag van het kind, hoef je er vandaag niet aan te herinneren - vooral niet in het bijzijn van zijn vrienden en andere gasten. Je moet niet willen "gehoorzamer worden, ouders vaker helpen, geen opmerkingen meer in de schoolagenda krijgen", enz.

Denk aan zijn verdiensten, het vermelden waard, waar de held van de gelegenheid en jijzelf trots op zijn.

"Ik wens je nog veel meer succesvolle wedstrijden, zoals die zegewedstrijd toen je de beste speler van het team werd" of "Ik herinner me vaak hoe jij en ik gingen kamperen en die berg overwonnen - mogen er dit jaar nog meer van dergelijke prestaties zijn"

Zorg ervoor dat u het kind prijst omdat het een goede zoon of dochter is. Wees bereid om in de toekomst zo te blijven. Laat de zoon of dochter weten dat de vader hen waardeert, trots op hen is, van hen houdt (zelfs ondanks enkele lelijke acties, als die er zijn) en zelfs bereid is om het in het openbaar te zeggen.

Standaardwensen zijn niet verboden

Maar het zou beter zijn om ze uit te stellen tot het einde van de toespraak. Ja, en het is beter om ze aan te vullen met "schil", begrijpelijk en vertrouwd voor het kind, zodat ze geen lege zin worden.

“En natuurlijk wens ik je een goede gezondheid, zodat je genoeg kracht hebt voor al je hobby’s. Veel succes, zodat je op school altijd op tijd voor het bord wordt geroepen als je een lesje hebt geleerd … en ga zo maar door.

Bereid uw toespraak van tevoren voor. En kies daar dan alleen het belangrijkste uit: de wens mag niet te lang duren.

Aanbevolen: