Hoe Een Banket Te Berekenen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Banket Te Berekenen?
Hoe Een Banket Te Berekenen?

Video: Hoe Een Banket Te Berekenen?

Video: Hoe Een Banket Te Berekenen?
Video: Hoedoeje : Rekenen met Percentages 2024, Mei
Anonim

Als u een evenement met een groot aantal gasten voorbereidt, is het beter om alle kosten van tevoren en van tevoren te plannen. Om het banket correct te berekenen, moet u rekening houden met een groot aantal factoren.

Hoe een banket te berekenen?
Hoe een banket te berekenen?

instructies:

Stap 1

De eerste is de huur van het pand. Als u van plan bent een evenement in een restaurant te houden, kan dit item waarschijnlijk worden weggelaten. Daar is de zaalhuur al inbegrepen in de prijs van de gerechten die je bestelt voor je banket. Maar wil je een motorschip, een zaal in een hotel of een tent in een park huren, dan kun je beter een extra bedrag in de schatting opnemen.

Stap 2

De tweede is dienstverlening. Dit is meestal 10% van de totale banketrekening. U kunt naar eigen inzicht fooien achterlaten.

Stap 3

De derde is de kosten van eten en drinken. Hier kunt u geld besparen door ervoor te zorgen dat u uw eigen alcohol meeneemt. Meestal zijn restaurantdrankjes een vrij duur budgetartikel. En door ze in de winkel te kopen, verlaagt u de kosten van het banket aanzienlijk. Heel vaak doen restaurantbeheerders deze concessies als u een banket bestelt voor een bepaald bedrag - van anderhalf tot tweeduizend roebel per persoon. U kunt ook afspreken dat u zelf een taart bestelt voor het banket.

Stap 4

Bij het kiezen van gerechten is het niet nodig om elke gast een portie salade, warm, vis en vlees te bestellen. Ga ermee akkoord dat alles op gemeenschappelijke borden zal zijn en dat iedereen kan nemen wat hij wil. Vis, vlees en groenten bestellen. Laat variatie op tafel komen. Als u bijvoorbeeld 50 gasten plant, kunt u de gerechten als volgt verdelen: - Vis - 15 porties;

- Vlees - 25 porties;

- Groenten - 10 porties Geloof me, er zal genoeg zijn voor iedereen en zelfs blijven. Overweeg alleen bij het bestellen wie er meer onder de uitgenodigde is - mannen of vrouwen. Als vrouwen - dan kan de hoeveelheid vis en groenten worden verhoogd door vleesgerechten te verminderen.

Stap 5

Een apart artikel is de inrichting van het pand. Hier kunt u, afhankelijk van uw verbeeldingskracht, van 5000 roebel tot oneindig besteden.

Stap 6

Bedenk of je een gastheer van de vakantie nodig hebt of dat je het zelf kunt doen. Neem een verantwoordelijke houding aan bij de keuze van toastmaster, vraag rond bij je vrienden, misschien zal iemand je een goede gastheer aanbevelen.

Stap 7

Denk van tevoren na over het afleveren van gasten op de locatie. Borg een bepaald bedrag voor de huur van de bus. Als gasten met hun eigen auto komen, zorg er dan voor dat er voldoende parkeergelegenheid is in de buurt van het restaurant.

Stap 8

Neem voldoende geld mee als je naar je evenement gaat. Je hebt geld nodig als gasten de afwas breken, als er plotseling niet genoeg eten is of als je alcohol moet kopen.

Stap 9

Het organiseren van een evenement voor een groot aantal gasten is geen gemakkelijke taak, maar wat er ook gebeurt, maak je geen zorgen. Het is niet erg als dingen niet helemaal gaan zoals je had gepland. Het belangrijkste is om een feestelijke sfeer te creëren, dit is wat de mensen die naar het evenement kwamen zich zullen herinneren.

Aanbevolen: