Hoe Pasen Te Berekenen

Inhoudsopgave:

Hoe Pasen Te Berekenen
Hoe Pasen Te Berekenen

Video: Hoe Pasen Te Berekenen

Video: Hoe Pasen Te Berekenen
Video: TE KENNEN PASEN 3EM 3ET 2024, April
Anonim

In 325 ontwikkelde de geestelijkheid van de kerk van Alexandrië voorschriften waarmee het mogelijk was om de datum van de belangrijkste christelijke feestdag te bepalen - Pasen, wanneer eieren worden geverfd, taarten worden gebakken en mensen vreugdevol uitroepen: "Christus is verrezen!" - "Echt is verrezen."

Hoe Pasen te berekenen
Hoe Pasen te berekenen

instructies:

Stap 1

De regels voor het aftellen van de tijd voor het vieren van Pasen, aangenomen in de 3e eeuw, zijn nog steeds van kracht. Het feest van Christus wordt altijd gevierd op de eerste zondag, wanneer volgens de maankalender de volle maan in de middag komt, of zodra de lente-equinox eindigt, op dezelfde dag, maar niet eerder. De dag van de viering van Pasen kan vallen in de periode van 21 maart tot 25 april, of, als het aftellen volgens de Gregoriaanse kalender wordt uitgevoerd, van 4 april tot 8 mei.

Stap 2

Overweeg een interessante berekening van orthodox Pasen. Deze methode wordt bepaald vanaf Pasen van Alexandrië door de volgende formule te berekenen: Volle Maan (Y) = 21 maart + [(19 • [Y / 19] + 15) / 30], waarbij Y het jaar is waarvoor Pasen wordt bepaald. De verdeling maakt gebruik van gehele getallen. Als de waarde verkregen uit de formule (Y) <32, dus de datum van de volle maan in maart zal zijn, en met (Y) ≥ 32, dan moet je extra 31 dagen aftrekken, en dus de datum in de maand april wordt bepaald.

Stap 3

Veel mensen tellen de dag van Pasen af, te beginnen vanaf de eerste dag na het begin van de vastentijd, die 48 dagen duurt. Maar er is ook een wiskundige manier om de paasdatum te berekenen, waarmee je de dagen van een heldere vakantie meerdere jaren van tevoren kunt berekenen. Deze methode van de Duitse wetenschapper Karl Gauss is gebaseerd op een algebraïsche formule. U moet dus het getal van het jaar, bijvoorbeeld 1996, delen door 19. Deze rest wordt "a" genoemd. Deel nu 1996 door 4, de rest wordt aangeduid met "b". Onder de letter "c" - de rest gevormd door 1996 te delen door 7. Nu moet je 19 vermenigvuldigen met "a" + 15. De resulterende rest wordt gedeeld door 30 en schrijf het antwoord onder de letter "d". De te berekenen rest (2 * b + 4 * c + 6 * d + 6) / 7 wordt "e" genoemd. En het laatste: we berekenen 22 + d + e, we krijgen de rest om de dag in maart te bepalen, en het antwoord op de berekening van d + e-9 is het paasgetal voor april. Dus voor 1996 was de datum van Pasen volgens de Juliaanse kalender 1 april.

Aanbevolen: