Hoe Een Veteraan Te Feliciteren Met Victory Day

Inhoudsopgave:

Hoe Een Veteraan Te Feliciteren Met Victory Day
Hoe Een Veteraan Te Feliciteren Met Victory Day

Video: Hoe Een Veteraan Te Feliciteren Met Victory Day

Video: Hoe Een Veteraan Te Feliciteren Met Victory Day
Video: Rotterdam eert Veteranen 2024, April
Anonim

Het is geen toeval dat Victory Day "een feestdag met tranen in onze ogen" werd genoemd. Op deze dag herdenken ze degenen die pas in het voorjaar van 1945 leefden en feliciteren ze voormalige frontsoldaten, thuisfrontwerkers, inwoners van het belegerde Leningrad, voormalige gevangenen van nazi-concentratiekampen - kortom al degenen die met hun moed en doorzettingsvermogen, bracht deze dag dichterbij.

Regel een ontmoeting met veteranen
Regel een ontmoeting met veteranen

Noodzakelijk

  • - boeket bloemen;
  • - ansichtkaart;
  • - Cadeau;
  • - vakantiescenario;
  • - fonogram.

instructies:

Stap 1

Voordat u een veteraan uitnodigt voor een avond of naar zijn huis gaat met felicitaties, moet u nadenken over een geschenk. Er zijn niet zoveel voormalige frontsoldaten meer over, het zijn allemaal mensen van de oude stempel en geschenken moeten worden gekozen in overeenstemming met hun opvattingen en gewoonten. Een goed boek, een fotoalbum, een interessant souvenir (ook een zelfgemaakt) is altijd passend. Een militair thema is helemaal niet vereist, maar als je veteraan bijvoorbeeld een gepensioneerde officier is, zal hij waarschijnlijk een boek over oorlog leuk vinden. Van oude herinneringen kun je een boek maken. Ze moeten van tevoren worden verzameld, een sponsor vinden en contact opnemen met de uitgever, aangezien iedereen nu op eigen kosten een boek kan uitgeven.

Stap 2

Neem contact op met lokale media. Daar worden meestal felicitaties aangenomen. Het kan een kleine tekst zijn, een module of een dia met een thematische afbeelding, het favoriete liedje van degene die je wilt feliciteren. Het is mogelijk dat sommige journalisten geïnteresseerd zijn in het lot van je veteraan en een essay over hem willen schrijven of een verhaal willen opnemen.

Stap 3

Heb een avond. Een veteraan kan bijvoorbeeld schoolkinderen vertellen over de oorlogstijden en de jongens kunnen verschillende amateurvoorstellingen voorbereiden. Aan het einde moet de veteraan worden bedankt, gefeliciteerd met de vakantie en een geschenk en een boeket bloemen worden aangeboden.

Stap 4

Wil je meerdere veteranen tegelijk feliciteren, dan kun je een galadiner voor ze regelen. Informeer bij het comité voor de sociale bescherming van de bevolking hoe u dit het beste kunt doen. In veel samenstellende entiteiten van de federatie worden hiervoor gelden toegezegd. Als een dergelijke post niet in de regionale begroting staat, kunt u contact opnemen met grote ondernemingen, liefdadigheidsinstellingen, plaatsvervangers, enz. Het huren van een klein café en het maken van de bijbehorende bestelling is geen probleem. Bereid amateurkunstnummers voor. Voor dergelijke gevallen zijn uitvoeringen van kindergroepen, goed podium, lichte jazz, auteurslied geschikt.

Stap 5

Organiseer een interessante excursie voor veteranen. Dit kan een dagtocht zijn naar enkele van de belangrijkste slagvelden in uw omgeving, of een bezoek aan een museum. U kunt kaartjes kopen voor een goed concert van professionele groepen, en voor het theater. Natuurlijk, op één voorwaarde - dat je veteranen nog steeds krachtig, vol kracht en in staat zijn om zo'n belasting te weerstaan. Het is beter als de voorstelling of het concert in de middag is.

Stap 6

Organiseer een filmvoorstelling. Dit kan in een school, club of café. De keuze van films moet zeer zorgvuldig worden benaderd. Oude Sovjet oorlogsfilms hebben de voorkeur. Niet alle veteranen gaan met begrip om met moderne Russische en buitenlandse films over dit onderwerp.

Stap 7

Nodig een veteraan uit voor de tentoonstelling. Het kan een tentoonstelling zijn van kinderwerken, kunstnijverheid, schilderkunst, grafiek. In de regel worden aan de vooravond van Victory Day thematische tentoonstellingen geopend in verschillende culturele instellingen, zodat de uitvoering van de veteraan en zijn viering heel passend zullen zijn.

Aanbevolen: