Hoe Geef Je Een Retrofeestje?

Inhoudsopgave:

Hoe Geef Je Een Retrofeestje?
Hoe Geef Je Een Retrofeestje?

Video: Hoe Geef Je Een Retrofeestje?

Video: Hoe Geef Je Een Retrofeestje?
Video: PREPARING MINI-PARTY WANT... IK WORD 18!! *voorbereiden voor mijn feestje + outfits en versiering!* 2024, April
Anonim

Van de grote verscheidenheid aan themafeesten zijn het de vakanties in retrostijl die het meest populair zijn geworden. Dit kan gemakkelijk worden verklaard door het feit dat de herinnering aan de USSR nog vers is, getuigen van die tijd, ouders en grootouders, wonen in de buurt. Om dezelfde reden is het organiseren van zo'n feest niet moeilijk, want er zijn veel attributen uit die tijd in bijna elk huis.

Hoe geef je een retrofeestje?
Hoe geef je een retrofeestje?

gebouwen

Kies een ruimte die het gemakkelijkst in te richten is in de stijl die jij wilt. Vermijd modern ingerichte appartementen of nachtclubs met barbalies en stripteasepodia. Kies dan liever voor een neutraal café of een cultuurhuis. Aan de muren moet je posters hangen met Sovjet-symbolen - een portret van Gagarin, sociale aantrekkingskracht. U vereenvoudigt uw taak als u dergelijke folders niet van uw vrienden gaat zoeken, maar ze afdrukt vanaf internet. Vergeet niet om de posters alleen kunstmatig te verouderen.

Nadat u de lijst met gasten heeft bepaald, maakt u een erebord met foto's van de genodigden. Probeer het onmisbare retro-feestdecor, de spoeldraaitafel en vinylplaten te vinden.

Kledingvoorschrift

Om gasten te waarschuwen voor de benodigde kleding, bepaal je de jaren waarin je de vakantie wilt doorbrengen. Als je de voorkeur geeft aan de jaren 60, schrijf dan in de uitnodiging voor gasten dat meisjes pluizige jurken moeten dragen en mannen in uitlopende broeken. De jaren 70 worden gekenmerkt door minirokjes en eventuele korte outfits, evenals felle kostuums voor jongeren. Voor een feest in de stijl van de jaren 80 moeten meisjes pakken met dikke schouders en wijde mouwen dragen. Mannen, als ze geen jeans-knoedels vinden, die toen schaars waren, moeten zich als student vermommen in een geruit hemd, korte broek en bril.

Portie

Dek de tafel af met een geruit tafelzeil of gekleurd tafelkleed. Vervang modern servies door gefacetteerde glazen en wijnglazen, aluminium potten en beschilderd porselein. Het menu moet bestaan uit typische gerechten uit die tijd. Bereid Olivier, gelei vlees, gelei vis en vlees. Plak het etiket "Nalivka" op de flessen met alcohol en bied aan om sterke dranken met compote te drinken.

Uitvoeren

Combineer de rollen van organisator en moderator niet. Dit moet door verschillende mensen worden gedaan. Denk aan muzikale begeleiding. Kies populaire liedjes uit die tijd, maar ga voor dancehits. Onthoud een paar dansen van tevoren om de basisbewegingen aan de gasten te laten zien. Je kunt de achtergrond voorzien van bekende liedjes uit je favoriete tekenfilms, bijvoorbeeld over Winnie de Poeh, de helden van Prostokvashino en Cheburashka.

Spelletjes en wedstrijden contest

Bereid vragen voor voor de toen populaire KVN en "Wat? Waar? Wanneer?" Koop dominostenen voor mannen. En aan het eind van de avond speel je forfaits. Komische geschenken uit de Sovjetperiode zijn geschikt als prijzen: insignes, stropdassen, medailles of tapecassettes.

Aanbevolen: