Hoe Kleed Je Je Voor Een Retrofeestje?

Inhoudsopgave:

Hoe Kleed Je Je Voor Een Retrofeestje?
Hoe Kleed Je Je Voor Een Retrofeestje?

Video: Hoe Kleed Je Je Voor Een Retrofeestje?

Video: Hoe Kleed Je Je Voor Een Retrofeestje?
Video: 5 dingen die Amerikaanse toeristen niet zouden moeten dragen in Europa 2024, April
Anonim

Als je iedereen wilt overtreffen op een retrofeestje, moet je een excursie maken naar de modewereld van de vorige eeuw. Ongeacht of dit feest een thema heeft (gewijd aan een bepaald tijdperk) of gewoon in de geest van retro, je moet proberen de outfit in dezelfde stijl te houden.

Hoe kleed je je voor een retrofeestje?
Hoe kleed je je voor een retrofeestje?

instructies:

Stap 1

Draag een slouchy jurk met lage taille voor een golden twenties look. Plooien en geometrie worden aangemoedigd. Match de jurk met puntige schoenen met kleine hakken. Als je een kort kapsel hebt, style je haar dan in golven. Make-up moet helder zijn: kleine bloedrode lippen met een "hart", geaccentueerde ogen, expressieve wenkbrauwen (ze in een draad trekken, zoals in de jaren '20, is niet nodig).

Stap 2

Laat je inspireren door de legendarische actrices van het oude Hollywood (Rita Hayworth, Joan Crawford, Vivien Leigh en meer) als je een outfit uit de jaren 30 en 40 wilt. De ideale optie is een elegante jurk tot op de grond met een open rug, met de taille op zijn plaats. In die tijd werden avondjurken voornamelijk van glanzende stoffen genaaid: allereerst satijn en brokaat. De outfits waren rijk aan borduurwerk, versierd met glitters, strass-steentjes, pailletten. Wees daarom gedurfd in uw keuze, maar probeer de grenzen van goede smaak niet te overschrijden. Vergeet een elegante hoed en portemonnee niet. Trouwens, ze moeten qua kleur overeenkomen. Een bontboa maakt je pas echt luxe (boa's waren in de jaren '30 enorm populair).

Stap 3

Vergeet pin-ups voor een 50s feest! De jaren 50 zijn vooral de tijd van Diorovsky's nieuwe look, de hoogtijdagen van de Parijse haute couture: van Givenchy tot Balenciaga. Je look moet vrouwelijk, romantisch en verfijnd zijn. Zandlopersilhouet: korsettaille, verhoogde buste en pluizige rok.

Stap 4

De jaren 60 zijn een tijd van innovatie en een verbazingwekkende verscheidenheid aan stijlen. Dit is hippies en mode, dit is de ruimtestijl van Paco Rabanne en de psychedelica van Emilio Pucci. Maar het belangrijkste zijn minirokjes (een sensatie van die tijd), op-art, geometrie en kunststof. Valse wimpers, onnatuurlijke kleuren, weelderige kapsels, bouffants, sieraden, lurex zijn typische tekenen van de jaren 60-stijl.

Aanbevolen: