Welke Feestdagen Worden Gevierd In Kazachstan

Inhoudsopgave:

Welke Feestdagen Worden Gevierd In Kazachstan
Welke Feestdagen Worden Gevierd In Kazachstan

Video: Welke Feestdagen Worden Gevierd In Kazachstan

Video: Welke Feestdagen Worden Gevierd In Kazachstan
Video: When was the Kazakh army created? «Important dates in Kazakhstan» 2024, Maart
Anonim

Kazachstan grenst aan Rusland, China, Kirgizië, Turkmenistan en Oezbekistan. Het wordt gewassen door de Aral en de Kaspische Zee. In Kazachstan zijn de belangrijkste staats- en religieuze feestdagen.

Nauryz Meiramy in Kazachstan
Nauryz Meiramy in Kazachstan

instructies:

Stap 1

Op 21, 22 en 23 maart wordt Nauryz Meiramy groots gevierd in Kazachstan. Deze feestdag ontstond onder de oosterse volkeren vóór de adoptie van de islam, daarom is het verstoken van religieuze oriëntatie en rituelen. Voor Kazachen is Nauryz een symbool van vruchtbaarheid en vriendschap, lentevernieuwing en de triomf van liefde. Op feestdagen kleden mensen zich nette kleding, wisselen felicitaties uit, bezoeken elkaar en geven cadeaus. Het hoofdgerecht van het feest heet nauryz-kozhe. Het bestaat uit zeven ingrediënten: vlees, water, bloem, zout, melk en granen. Op deze dag vinden er diverse entertainment- en sportevenementen plaats. Alle drie de dagen in Kazachstan zijn niet-werkend.

Stap 2

De belangrijkste nationale feestdag van Kazachstan is Onafhankelijkheidsdag. Het wordt jaarlijks gevierd op 16 december. Het was op deze dag in 1991 dat de Hoge Raad van de Republiek de wet op de staatssoevereiniteit en onafhankelijkheid van Kazachstan aannam. Aan de vooravond van de viering kent de president uitstekende burgers van het land toe voor diensten aan het vaderland. Op feestdagen worden overal in de republiek vrolijke volksfeesten gehouden. Op veel plaatsen worden concerten en feestelijke evenementen gehouden. Ter ere van het verkrijgen van onafhankelijkheid wordt vuurwerk en vuurwerk uitgegeven. 16 en 17 december zijn niet-werkdagen in het land.

Stap 3

Nieuwjaar is de meest populaire feestdag in Kazachstan. In dorpen en steden worden massale festiviteiten gehouden rond de kerstboom, begeleid door Vadertje Vorst en het Sneeuwmeisje. In oudejaarssteden worden fantastische figuren en torens gemaakt van sneeuw en ijs. De vakantie gaat gepaard met driedubbel paardrijden, leuke wedstrijden, heerlijke traktaties en cadeaus. Op 31 december dekken inwoners van het land een grote tafel, nodigen vrienden en familie uit voor een bezoek en wensen elkaar onder het klokkenspel een gelukkig nieuwjaar.

Stap 4

Ook in Kazachstan worden religieuze feestdagen op grote schaal gevierd - Eid al-Adha en Kurban Aity. Eid al-Adha markeert het einde van het vasten dat duurde voor de maand Ramadan. Op deze dag trekken Kazachen hun beste kleren aan, koken nationale gerechten, en na gebed dekken ze tafels en nodigen ze buren en familieleden uit voor een bezoek. Eid al-Adha is een feestdag van opoffering. Op een feestdag is een moslim verplicht een dier te offeren. Gebeden worden gelezen in moskeeën, een dastarkhan, een feesttafel, wordt geserveerd in huizen.

Stap 5

De meest bekende feestdagen in Kazachstan worden ook beschouwd als Kerstmis, Internationale Vrouwendag, de Dag van de Eenheid van het Volk van Kazachstan, Dag van de Overwinning, Dag van de Hoofdstad en Dag van de Grondwet.

Aanbevolen: