Welke Feestdagen Worden Er Gevierd In Engeland?

Inhoudsopgave:

Welke Feestdagen Worden Er Gevierd In Engeland?
Welke Feestdagen Worden Er Gevierd In Engeland?

Video: Welke Feestdagen Worden Er Gevierd In Engeland?

Video: Welke Feestdagen Worden Er Gevierd In Engeland?
Video: Feestdagen in Nederland 2024, April
Anonim

Engeland is een eilandstaat die deel uitmaakt van Groot-Brittannië. Het heeft zijn eigen nationale tradities en gebruiken, waar vakanties deel uitmaken van de Engelse cultuur. Zowel staats- als nationale vieringen worden op grote schaal gevierd.

Kerst in Engeland
Kerst in Engeland

instructies:

Stap 1

De meest populaire en belangrijkste nieuwjaarsvakantie in Engeland wordt beschouwd als katholieke Kerstmis, die op 25 december valt. De inwoners van het land organiseren uitbundige feesten, grote feesten met traditionele lekkernijen in de vorm van pudding en gevulde kalkoen. Huizen zijn versierd met bessen, kaarsen, kerstsokken, kerstboomtakken en slingers. De volgende dag, 26 december, is tweede kerstdag en 27 december is een officiële feestdag. Het begin van het nieuwe jaar, 1 januari, is in Engeland niet zo groot als in andere landen. Mensen verzamelen zich in een nauwe familiekring en vieren de vakantie onder het klokkenspel met een glas champagne.

Stap 2

Een Engelse feestdag die zich over de hele wereld heeft verspreid, is Valentijnsdag. Het wordt jaarlijks gevierd op 14 februari. Op deze dag regelen verliefde stelletjes romantische evenementen voor elkaar, wisselen ze cadeaus en valentijnskaarten uit. Ook in Engeland is er een feestdag vergelijkbaar met Internationale Vrouwendag, genaamd Mother's Day. Het wordt gevierd op 10 maart. Het is gebruikelijk dat vrouwen op deze dag rusten, en mannen moeten hen helpen in het huishouden. Moederdag was vroeger een kerkelijke dag, maar ging toen samen met een seculiere feestdag.

Stap 3

Omdat Engeland een monarchaal land is, wordt de verjaardag van de koningin overal gevierd. Bewoners vieren deze dag op de tweede zaterdag in juni, hoewel de echte verjaardag van Elizabeth II op 21 april is. Op de plechtige dag wordt een koninklijk bal gehouden, een herziening van troepen en parades gehouden.

Stap 4

In het voorjaar vieren de Engelsen Pasen. De symbolen zijn de paashaas en de haas, die overvloed betekenen. Op de eerste maandag in mei vieren mensen Lente. De vakantie wordt geassocieerd met de avonturen van Robin Hood en wordt gehouden met leuke festiviteiten en gekostumeerde processies.

Stap 5

Op de laatste maandag van augustus heeft Engeland een rustdag in augustus. Deze dag wordt officieel beschouwd als een vrije dag. Mensen gaan met hun gezin naar de natuur en picknicken. Op de laatste zondag van augustus vieren de Britten het Notting Hill Carnival. Op deze dag worden tentoonstellingen, beurzen, concerten en dansen gehouden. Het carnaval duurt twee dagen, elke inwoner kleedt zich in een fancy dress en gaat de straat op, waar populaire festiviteiten zijn.

Stap 6

De mensen van Engeland vieren Halloween op 31 oktober. Op vakantie verkleden jongeren zich in verschillende boze geesten en maken ze elkaar bang. Op 5 november houden de Britten de Nacht van Guy Fawkes, die in de 17e eeuw probeerde het Londense parlement op te blazen. Op een feestelijke avond wordt zijn beeltenis verbrand, vreugdevuren gemaakt en vuurwerk afgestoken. Deze nationale feestdag is een soort afscheid van de herfst.

Aanbevolen: