Welke Feestdagen Worden Er Gevierd In Duitsland

Inhoudsopgave:

Welke Feestdagen Worden Er Gevierd In Duitsland
Welke Feestdagen Worden Er Gevierd In Duitsland

Video: Welke Feestdagen Worden Er Gevierd In Duitsland

Video: Welke Feestdagen Worden Er Gevierd In Duitsland
Video: Rheinland-Pfalz - Duitsland 2024, April
Anonim

De Duitsers kunnen worden beschouwd als een pedante en te correcte natie, maar ze houden van de feestdagen. En er zijn veel van deze vakanties in Duitsland. Sommige vinden plaats in het hele land, andere alleen in bepaalde deelstaten.

Welke feestdagen worden er gevierd in Duitsland
Welke feestdagen worden er gevierd in Duitsland

instructies:

Stap 1

Nieuwjaar wordt gevierd op 1 januari. De Duitsers houden erg van deze vakantie, het wordt meestal vrolijk gevierd, in het gezelschap van vrienden of familieleden, in tegenstelling tot Kerstmis, dat als een familie- en rustig feest wordt beschouwd. In de nacht van 31 december op 1 januari barst het vuurwerk los in de straten, mensen verzamelen zich op de pleinen, iedereen vermaakt zich en viert luidruchtig de komst van het nieuwe jaar. Overal in het land rust men op deze dag uit.

Stap 2

6 januari is de datum van een religieuze feestdag die de Dag van de Drie Wijzen wordt genoemd. Zoals te zien is aan de naam van de feestdag, markeert hij een belangrijke gebeurtenis die in de Bijbel wordt beschreven - de aanbidding van de wijzen aan het kindje Jezus, die plaatsvond op de 12e dag na Kerstmis. Ondanks het feit dat dit een religieuze feestdag is, hebben de burgers op deze dag bijna overal in het land rust. Gelovigen uit het hele land staan te popelen om de feestelijke mis bij te wonen in de Sint-Pietersbasiliek in Keulen. Het is op deze plaats dat de relieken van de Wijzen worden bewaard, ooit gebracht door ridders van de kruistochten. De Heilige Wijzen in Duitsland worden ook wel de Drie Koningen genoemd, ze worden vereerd als de beschermheren van alle reizigers, en daarom kunnen hun namen worden gevonden in de namen van veel hotels en hotels in Duitsland.

Stap 3

Pasen is een andere religieuze feestdag in Duitsland, onder andere de oudste en belangrijkste. Het valt altijd op verschillende data en wordt in katholieke landen vier hele dagen gevierd: de feestdag zelf vindt plaats op zondag, maar vrijdag, zaterdag en de daaropvolgende maandag worden ook als niet-werkdagen beschouwd. Pasen viert de kruisiging en opstanding van Jezus, waarbij de dood niet wordt gepresenteerd in de vorm van straf of het einde van alles wat bestaat, maar in de vorm van redding en de voortzetting van het leven van de ziel. Religieuze festivals en familiefeesten met versnaperingen worden op dit moment door het hele land gehouden.

Stap 4

Op 1 mei viert de hele wereld, inclusief Duitsland, de Dag van de Internationale Arbeiderssolidariteit. Op deze dag worden optochten, demonstraties en bijeenkomsten van de beroepsbevolking gehouden. En de dag ervoor, op 30 april, wordt het begin van mei, de mooiste lentemaand, gevierd. Op deze dag versieren ze de meiboom ter ere van de vruchtbaarheid en dansen ze volksdansen.

Stap 5

Eind september - de eerste helft van oktober vindt het beroemde Oktoberfest plaats in Duitsland. Het Oktoberfest van München trekt jaarlijks meer dan 6 miljoen gasten. Deze feestdag wordt traditioneel beschouwd als het feest van bier en Beierse worsten. Niet alleen bierliefhebbers, maar ook kinderen, voor wie draaimolens, achtbanen en ander amusement zijn geïnstalleerd, nemen deel aan dit grootse evenement. Voor volwassenen treden folkloristische groepen op, orkesten treden op, brouwerijwedstrijden, er wordt een parade van boogschutters gehouden, nachtelijke festiviteiten worden georganiseerd.

Stap 6

3 oktober - Dag van de Duitse eenwording. In 1990 werden twee delen van Duitsland - de DDR en de BRD - herenigd na een lange scheiding van de mensen. Op deze dag worden vergaderingen en stadsvieringen gehouden.

Stap 7

6 december - Dag van St. Nicolaas, de patroonheilige van schoolkinderen. Deze persoon in de geschiedenis van Duitsland doet enigszins denken aan de kerstman of de kerstman. Volgens de legende bracht Nikolaus drie vermoorde discipelen tot leven, waarna hij heilig werd verklaard. Op deze dag is het de gewoonte dat kinderen die zich goed gedroegen kleine lieve cadeautjes maken of speelgoed geven. De dag ervoor zetten kinderen hun laars de deur uit, en ouders stopten er stiekem een leuke verrassing in.

Stap 8

24 december - Kerstavond, 25-26 december - Kerstmis. Dit is echt de favoriete vakantie van het jaar voor kinderen en volwassenen; in Duitsland wordt het beschouwd als een gezinsvakantie en wordt het drie hele dagen gevierd. Lang voordat het begint, kan men het begin van een feestelijke sfeer voelen in de steden van het land. Straten, bomen, huizen - alles is versierd met heldere slingers, kerstboomtakken, speelgoed. Op straat en in kerken worden kerstliederen gezongen. Beurzen openen en verkopen vinden plaats in winkels. Op kerstavond wonen veel gezinnen een plechtige dienst bij, dan verzamelt iedereen zich aan tafel voor een feestelijk diner en geeft elkaar vervolgens geschenken. 24 december wordt voor de meeste instellingen als een korte dag beschouwd en 25 en 26 december zijn weekenden in het hele land.

Aanbevolen: