Hoe Kerstversiering Te Kiezen

Inhoudsopgave:

Hoe Kerstversiering Te Kiezen
Hoe Kerstversiering Te Kiezen

Video: Hoe Kerstversiering Te Kiezen

Video: Hoe Kerstversiering Te Kiezen
Video: Hoe werkt het brein van Laurent en andere slimmeriken? | UITGEZOCHT #12 2024, April
Anonim

Met het nieuwe jaar in aantocht neemt de vraag naar nieuwjaarsaccessoires toe. Dit betekent dat het risico op het kopen van goederen van onvoldoende kwaliteit toeneemt. Bij het kiezen van ballen voor de kerstboom, slingers of vuurwerk, moet je voorzichtig zijn om zo'n heerlijke vakantie voor je gezin niet te bederven.

Hoe kerstversiering te kiezen
Hoe kerstversiering te kiezen

Guirlande

De felle lichten van nieuwjaarsslingers zullen je in de boom of thuis verrassen, maar het kopen ervan moet serieus worden genomen. In Rusland zijn slingers onderworpen aan verplichte certificering, dus als je de minste twijfel hebt, vraag dan om documenten ervoor. Ook moeten ze een certificaat hebben waaruit blijkt dat de slingers brandveilig zijn. Slingers geïmporteerd uit andere landen mogen geen certificaten hebben. Maar in dit geval worden ze buitenshuis gebruikt, waarvoor de fabrikant moet waarschuwen.

De slingerdoos moet informatie bevatten over de fabrikant, over het product, gebruiksaanwijzingen en de kracht van het product. De instructie bevat meestal informatie over de plaats van gebruik van de lichten, over mogelijke storingen en het verhelpen ervan.

Het vermogen van de kerstboomverlichting mag niet hoger zijn dan 50 watt. Hierdoor kan de boom vlam vatten. Steeds vaker zijn er LED-slingers in de aanbieding. Ze verbruiken minder energie en zijn veiliger.

Controleer bij aankoop alle draden zodat er geen blootgestelde delen zijn. Vraag om de slinger aan te doen, controleer alle bollen.

kerst versiering

Voor kerstspeelgoed geldt geen verplichte kwaliteitscertificering. Maar een fabrikant die om hun producten geeft, kan ze leveren.

Van welk materiaal je de ballen ook kiest, ze mogen niet ruiken. Ruikend speelgoed kan gevaarlijke stoffen bevatten. U wilt het nieuwe jaar niet beginnen met een ziekenhuisbed en vergiftiging? Lees het etiket aandachtig, de plastic ballen mogen geen fenol of formaldehyde bevatten, ze hebben een penetrante geur.

Vraag de verkoper om een doos met speelgoed voor je te openen, houd een paar stukjes in je handen. Wrijf onmerkbaar over het oppervlak van de bal - de verf mag er niet vanaf komen. De bal moet glad zijn, zonder chips of scheuren.

Pyrotechniek

Hoe zit het met het nieuwe jaar zonder vuurwerk? Maar vaak kopen we pyrotechnische producten zonder zelfs maar te denken dat ze gevaarlijk kunnen zijn. Koop crackers alleen bij gespecialiseerde winkels, niet bij straatverkopers. Op uw verzoek moet de winkel zowel een certificaat van overeenstemming met de vereisten van GOST voor hen als een veiligheidscertificaat overleggen.

Pyrotechniek is onderverdeeld in huishoudelijk en speciaal voor gebruik. Om het nieuwe jaar te vieren, zal het eerste type pyrotechniek bij je passen, omdat het tweede type alleen door professionals wordt gebruikt.

Let bij het kopen van vuurwerk op de houdbaarheidsdatum. Het moet niet alleen op de verpakking staan, maar ook op de body van het product zelf.

Controleer of er een instructie voor het gebruik van deze pyrotechniek in de doos zit. Het bevat de regels voor het bereiden en lanceren van de saluut, evenals de verwijdering ervan na gebruik.

Aanbevolen: