Zo Vier Je Pasen Op Het Werk

Inhoudsopgave:

Zo Vier Je Pasen Op Het Werk
Zo Vier Je Pasen Op Het Werk

Video: Zo Vier Je Pasen Op Het Werk

Video: Zo Vier Je Pasen Op Het Werk
Video: Gezellig in onze Gouden Box - K3 vlog #91 2024, April
Anonim

Pasen is een heldere feestdag, die door christenen wordt gezien als de overwinning van het leven op de dood en de hoop op de redding van de ziel. Op deze dag gedenken christenen het offer dat door de Heiland is gebracht en verheugen zij zich over zijn wonderbaarlijke opstanding. Het is niet meer dan normaal dat ze hun vreugde willen delen met hun collega's door Pasen met hen te vieren. Wat is de beste manier om dit te doen? Zeker als je bedenkt dat er onder je collega's zeker of atheïsten zullen zijn of mensen die een andere religie aanhangen.

Zo vier je Pasen op het werk
Zo vier je Pasen op het werk

instructies:

Stap 1

Hoofdregel: behandel andere mensen op deze dag met speciale aandacht, warmte en tact. Des te meer naar collega's. Als u weet dat sommigen van hen zichzelf niet als christen beschouwen, in geen geval enige afkeuring tonen, probeer dan ook niet een religieus geschil te regelen om de voordelen van het christelijk geloof te bewijzen. Daar is het nu niet de tijd of plaats voor. Gewoon oprecht, vanuit het hart, met een vriendelijke glimlach, begroet elke collega met de woorden: "Christus is opgestaan!" In de regel antwoorden zelfs niet-christenen met de juiste woorden: "Waarlijk, hij is opgestaan!" Wees niet beledigd en wees niet verontwaardigd als iemand anders antwoordt, bijvoorbeeld: "Gefeliciteerd met de vakantie!" Doe het rustig aan, met begrip.

Stap 2

Neem een traktatie mee naar het werk. Hoeveel en wat voor soort gerechten u moet meenemen, hangt af van uw verlangen, verbeeldingskracht, financiële mogelijkheden. Maar hun lijst moet noodzakelijkerwijs minstens één paastaart en verschillende gekleurde eieren bevatten (het beste van alles, afhankelijk van het aantal collega's, inclusief jij). Paascake kan thuis worden gebakken, je kunt kant-en-klaar kopen. Het is beter als het door u of iemand van uw familie wordt gebakken en versierd. Er zijn veel soorten decoraties: er zijn chocoladesuikerglazuur, poedersuiker en veelkleurige kruimels.

Stap 3

Zorg ervoor dat u de paastaart in de kerk wijdt. Dit kan zowel 's avonds, tijdens de nachtdienst, als 's ochtends, op weg naar het werk, door naar de dichtstbijzijnde kerk te gaan.

Stap 4

Je kunt ook mini-paastaarten bakken voor al je collega's, of meer gekookte eieren beschilderen zodat ze ze als cadeau van jou mee naar huis kunnen nemen. Schaam je niet voor de bescheidenheid van je geschenk, want het belangrijkste is dat het oprecht is gemaakt, vanuit een puur hart. Zoals de Bijbel zegt: "Beter is een schotel met kruiden, maar met liefde, dan een schotel met vlees, maar met haat."

Aanbevolen: