Zo Vier Je Het Nieuwe Jaar Op Het Werk

Inhoudsopgave:

Zo Vier Je Het Nieuwe Jaar Op Het Werk
Zo Vier Je Het Nieuwe Jaar Op Het Werk

Video: Zo Vier Je Het Nieuwe Jaar Op Het Werk

Video: Zo Vier Je Het Nieuwe Jaar Op Het Werk
Video: IK BEN MIJN AUTO SLEUTELS KWIJTGERAAKT..... 😔 #2276 2024, Mei
Anonim

Een reeks nieuwjaarsfeesten begint met een bedrijfsevenement. De omvang van het feest op de werkvloer wordt bepaald door de directie. Als de financiën van het bedrijf aan het einde van het jaar geen "romans zingen", kunnen de problemen van het organiseren van de vakantie worden toevertrouwd aan professionals - agentschappen van de entertainmentindustrie. Maar als er wordt besloten om geld te besparen, dan valt de voorbereiding volledig op de schouders van de medewerkers zelf. En dan is het zaak om krachten en middelen correct te verdelen.

Zo vier je het nieuwe jaar op het werk
Zo vier je het nieuwe jaar op het werk

instructies:

Stap 1

Vraag toestemming van de manager. In de regel ontstaan de eerste gedachten over het vieren van het nieuwe jaar in het team tegen het einde van de herfst. Nadat je de algemene stemming hebt opgevangen, neem je een paar collega's ter ondersteuning en ga je naar de baas. Alleen hij kan de uiteindelijke beslissing nemen over de vorm, plaats en tijd van het bedrijfsfeest. Bovendien zal de boekhoudafdeling zonder de handtekening van het hoofd geen geld toewijzen voor voorbereiding.

Stap 2

Maak een initiatiefgroep. Omvatten de vrolijke, energieke, slimme, getalenteerde, artistieke. Kortom, zoek een taak voor elke medewerker op basis van zijn kracht en capaciteiten. Je collega's moeten van tevoren weten wie de slingers ophangt en wie de buffettafel dekt. Wijs de rol van leider toe aan een medewerker die een grote woordenschat heeft, goed kan spreken en snel kan reageren op niet-standaard situaties.

Stap 3

Denk na over de opzet van het nieuwjaarsevenement. Themafeesten worden met succes gehouden in jongerengezelschappen: gangster nieuwjaar, nieuwjaar in discostijl, tropisch nieuwjaar, etc. Voor een team met meerdere leeftijden is een maskerade de beste optie. Het is absoluut niet nodig om dit te transformeren in vertegenwoordigers van de bosfauna. Spectaculaire maskers en toevoegingen in de vorm van hoeden en handschoenen zijn voldoende.

Stap 4

Schrijf een script voor de vakantie. Bepaal, afhankelijk van het hoofdthema, de centrale intriges van de avond. Laat bijvoorbeeld kwaadaardige concurrenten de sleutel tot de harten van klanten stelen. En gedurende de avond zal de "Sherlock Holmes" van uw bedrijf puzzels oplossen en wedstrijdtaken doorstaan die hen dichter bij het oplossen brengen. De chef moet natuurlijk de felbegeerde sleutel vinden. Verbind het idee van een vakantie met de activiteiten van het bedrijf in het uitgaande jaar en verlevendig het met populaire bedrijfsgrappen, verhalen en voortekenen.

Stap 5

Voeg felicitaties en onderscheidingen toe aan uw script. Laat aan het begin van de avond de manager de toon zetten voor het evenement door de resultaten van het jaar kort samen te vatten en de beste medewerkers uit te lichten. Geef de teamleden in de toekomst de mogelijkheid om hun eigen vakantietoespraken te houden. Lees de begroetingen van klanten en partners voor.

Stap 6

Pak feestmuziek. Neem de nummers op een aparte schijf op in de volgorde waarin ze zullen klinken. Dan hoef je geen tijd te verspillen aan het zoeken naar een melodie.

Stap 7

Bepaal een plaats - een kleine "patch" - om te dansen. Dit is optioneel, maar wenselijk. Uw collega's zullen de gelegenheid waarderen om uw gevoel voor ritme te demonstreren. Je zou zelfs een geïmproviseerde danswedstrijd kunnen organiseren.

Stap 8

Bereid geschenken voor. Laat het kleine, maar originele gadgets zijn, hetzelfde voor alle medewerkers. Vergeet de prijzen voor het winnen van de nieuwjaarswedstrijden niet.

Stap 9

Versier je kantoor. In de hal waar het grootste deel van het evenement zal plaatsvinden, installeert u tafels en stoelen, zodat u gemakkelijk door kunt lopen. Hang nieuwjaarsaccessoires op - slingers, kerstballen, sneeuwvlokken. Als je het nieuwe jaar in een bepaalde stijl viert, moet het ontwerp daarmee overeenkomen.

Stap 10

Dek de feesttafel. Voor een kantoorfeest is een buffettafel een ideale optie. Een deel van de gerechten kan in een café worden besteld, een deel kan door het vrouwelijke team worden bereid. Beperk het alcoholgehalte tot traditionele lichte dranken zoals champagne en wijn.

Stap 11

Volg de ontwikkeling van de vakantie volgens plan. Afwijkingen zijn natuurlijk mogelijk, maar de algemene houding mag niet uit de hand lopen van de moderator.

Stap 12

Zorg er aan het einde van de avond voor dat het kantoor zijn gebruikelijke verzorgde uiterlijk krijgt. Laat de foto's jou en je collega's herinneren aan een geweldige vakantie in de ochtend, geen bergen lege flessen en vuile vaat.

Aanbevolen: