Huwelijksverjaardag 30 Jaar - Parelbruiloft

Huwelijksverjaardag 30 Jaar - Parelbruiloft
Huwelijksverjaardag 30 Jaar - Parelbruiloft

Video: Huwelijksverjaardag 30 Jaar - Parelbruiloft

Video: Huwelijksverjaardag 30 Jaar - Parelbruiloft
Video: ANDRE VAN DUIN -- HET HUWELIJK 2024, Mei
Anonim

Een parelhuwelijk wordt de 30e verjaardag van een belangrijke gebeurtenis in het leven van de pasgetrouwden genoemd. Net zoals een parel wordt geboren uit een kleine zandkorrel die vastzit in een schelp, zo verandert een gezin, dat het derde decennium nadert, in een sterke, mooie eenheid van de samenleving. In de regel veranderen tegen deze datum de levensprioriteiten en waarden van de echtgenoten. Het belangrijkste is zonder twijfel het gezin: het welzijn van kinderen en kleinkinderen, het creëren van een familienest, een huishouden en een zomerhuisje.

Huwelijksverjaardag 30 jaar - Parelbruiloft
Huwelijksverjaardag 30 jaar - Parelbruiloft

Vieringstradities

Voorheen waren er verschillende tradities voor deze belangrijke dag. Bij zonsopgang liep het paar naar de rivier en gooide er een parel of kraal in. Men geloofde dat zolang ze op de bodem liggen, het geluk en het welzijn van het gezin net zo lang zullen duren. Een ander romantisch gebruik is dat de echtgenoten elkaars hand vasthielden en, staande voor de spiegel, hun liefde aan elkaar bekenden. Dit is een geweldige gelegenheid om de gepassioneerde gevoelens van de eerste jaren te herleven, nostalgisch te zijn over jeugd, onervarenheid en te lachen om fouten en problemen.

Hoe vieren?

30 jaar is een solide datum, een rijkelijk feestelijk tafel- en entertainmentprogramma waardig. Thuis of in een restaurant moet je kinderen, kleinkinderen, familieleden en goede vrienden verzamelen die zich je bruiloft herinneren. De feestzaal en de tafel zijn in dezelfde stijl gedecoreerd - in wit, roze of beddengoedkleuren, die de kleur van parels symboliseren. En als het weer en het seizoen het toelaten, kun je veilig naar de oever van het stuwmeer gaan en daar een feest organiseren.

Op deze dag moet er een parelsnoer aanwezig zijn op de bruid.

Ze doen een parel in glazen champagne en drinken aan de broedschacht, waarna ze zoenen tot de gasten samen tot 30 tellen.

Wat te geven?

Echtgenoten schenken elkaar pareljuwelen die hun status en leeftijd waardig zijn: armbanden, ringen, broches, halskettingen, hangers, manchetknopen, enz.

Gasten zullen ook geen geld kunnen besparen, omdat dit niet de datum is waarop goedkoopheid gepast is. De keuze voor presentaties is rijk: een chique boeket bloemen, huishoudelijke apparaten, antieke interieurartikelen, cadeaubonnen voor spa's of fitnessclubs, een uitstapje naar zee, een juwelendoosje, enz.

Onthoud dat 30 jaar vanaf je trouwdag een groot jubileum is. De viering van zo'n datum moet op het hoogste niveau worden gehouden. Familieleden en vrienden kunnen gelukkige echtgenoten helpen bij het organiseren van de viering.

Aanbevolen: