Huwelijksverjaardag 5 Jaar - Houten Bruiloft

Huwelijksverjaardag 5 Jaar - Houten Bruiloft
Huwelijksverjaardag 5 Jaar - Houten Bruiloft

Video: Huwelijksverjaardag 5 Jaar - Houten Bruiloft

Video: Huwelijksverjaardag 5 Jaar - Houten Bruiloft
Video: ANDRE VAN DUIN -- HET HUWELIJK 2024, April
Anonim

Vijf jaar huwelijk, hoewel klein, is nog steeds een prestatie. Vooral tegen de achtergrond van trieste statistieken die spreken van een crisis in de betrekkingen op de vijfjarige beurt. Het is tijdens deze jaren dat het overweldigende aantal echtscheidingen valt. Als het stel de Wooden Wedding met plezier heeft waargemaakt, dan is dit al een groot succes.

Huwelijksverjaardag 5 jaar - Houten bruiloft
Huwelijksverjaardag 5 jaar - Houten bruiloft

Tegen de vijfde verjaardag is het gezin er al in geslaagd om te versterken (wortels te zetten) en fruit in de vorm van kinderen te ontvangen. Daarom is de naam van het jubileum een houten bruiloft.

In elke mythologie is een boom een symbool van leven, gezondheid en vruchtbaarheid. In de context van familierelaties is het de personificatie van thuis, comfort en warmte. Vijf jaar samen leven veronderstelt dat de echtgenoten niet alleen een gezamenlijk leven, een stabiel leven, plannen voor de toekomst konden opbouwen, maar ook hun eigen huisvesting konden verwerven, of het nu een appartement of een huis was.

Tegen die tijd kennen man en vrouw elkaar al grondig en verdragen ze elkaars tekortkomingen, zijn er gemeenschappelijke doelen voor de toekomst en is er een gezamenlijk pad naar die doelen gebouwd.

Tot de 5e huwelijksverjaardag waren de symbolen van huwelijksjubilea chintz (1 jaar), papier (2 jaar), leer (3 jaar) en linnen (4 jaar). Al deze materialen zijn zacht, buigzaam en breekbaar. De boom is het eerste solide element, en het betekent de intrede in een periode van relatieve stabiliteit en zekerheid tussen de echtgenoten.

De eerste halfronde datum vanaf de datum van de bruiloft is het vermelden waard:

  • gasten uitnodigen voor een barbecuepicknick,
  • huur een huis in een recreatiecentrum aan de oever van de rivier
  • verzamel iedereen in een houten badhuis met grote ontspanningsruimte en organiseer daar een feestmaal.

Het belangrijkste bij het organiseren van een vakantie is om dichter bij de natuur te zijn. Er moet ook een symbool van het jubileum zijn - een boom.

Een houten bruiloft is niet compleet zonder overvloedige traktaties, evenals geschenken. Je kunt aan echtgenoten alles presenteren dat van hout is of dat met gezondheid te maken heeft. Dit kunnen sportartikelen zijn, stimulators, badsets, houten gebruiksvoorwerpen voor de keuken en interieur, of een simpele boom in een pot.

De helden van de gelegenheid kunnen zich in één stijl of in één kleurenschema kleden. Als de man bijvoorbeeld een geruit overhemd heeft, kan de vrouw van dezelfde stof een zomerjurk hebben. Of het kunnen dezelfde T-shirts zijn voor geliefden.

Hoe je je jubileum ook durft te vieren, het belangrijkste is dat er nog veel, veel meer soortgelijke feestdagen in het verschiet liggen.

Aanbevolen: