Hoe Maak Je Een Heksenhoed?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Heksenhoed?
Hoe Maak Je Een Heksenhoed?

Video: Hoe Maak Je Een Heksenhoed?

Video: Hoe Maak Je Een Heksenhoed?
Video: DIY pakket Heksenhoed 2024, April
Anonim

Wie zei dat heksen slecht zijn? Ze zijn natuurlijk anders, maar fabelachtige heksen zijn nog steeds vaker ondeugend. En ze dragen niet altijd vodden. En hun hoeden - het onderwerp hangt af van vele andere sprookjesfiguren.

Hoe maak je een heksenhoed?
Hoe maak je een heksenhoed?

Noodzakelijk

  • Staaldraad met een diameter van 2 mm
  • Nauwsluitende stof
  • kroon lint
  • Stijfsel
  • Soldeerbout en soldeer
  • Tangen

instructies:

Stap 1

Bepaal de lengte van de draad. De kleine cirkel die nodig is om de rand en kroon vast te maken, wordt eenvoudig bepaald: dit is de omtrek van het hoofd.

Knip een stuk draad af op de juiste lengte.

Maar je moet nog steeds een kleine cirkel op een vel papier tekenen, en hiervoor moet je twee twee formules uit de schoolgeometrie onthouden - het bepalen van de straal van een cirkel en de lengte ervan. Bereken eerst de straal van de kleine cirkel en teken een cirkel op het papier. Voeg margebreedte toe aan de straal en teken een grote cirkel. Bereken de lengte van de grotere cirkel en knip het juiste stuk draad af.

Een papieren patroon is nodig om van stof een nauwsluitende pasvorm te maken.

Stap 2

Bepaal de hoogte van de kroon en bereken de tapsheid. Om dit te doen, zet u de hoogte van de kroon opzij vanaf de hoek van het Whatman-vel en tekent u een boog. Bevestig aan de resulterende boog een stuk draad waarvan je een kleine cirkel gaat maken. Als de boog op het Whatman-papier iets groter is, markeer dan de gewenste lengte van de boog met een punt, trek er een rechte lijn doorheen naar de hoek en knip het patroon uit.

Nu kunt u beide cirkels solderen.

Stap 3

Breng het patroon over op de stof door er rekening mee te houden. Vergeet niet dat er twee delen nodig zijn voor de velden, en één is genoeg voor de kroon. Naai het deel voor de kroon langs de sneden. Vouw de onderkant naar binnen, stop een kleine draadcirkel in de zoom en zoom voorzichtig de binnenkant van de kroon om. Zetmeel met de kroon, behalve de punt die naar beneden moet hangen.

Stap 4

Vouw de marges samen met de goede kant naar binnen en naai langs de buitenste cirkel. Draai het resulterende deel uit en strijk het. Plaats een grote cirkel. Draai de vouwen op de snede van de kleinere cirkel zodat ze de kruin binnengaan. Naai ze vast en grijp de zoom van de kruin en zoom vast met een naald. U kunt de zoom van de kroon vooraf bekleden met pasta.

Aanbevolen: