Hoe Een Banket Te Organiseren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Banket Te Organiseren?
Hoe Een Banket Te Organiseren?

Video: Hoe Een Banket Te Organiseren?

Video: Hoe Een Banket Te Organiseren?
Video: 2 manieren om Servetten te vouwen 2024, Mei
Anonim

We noemen een banket meestal een feestelijk feest ter ere van een belangrijke gebeurtenis: jubileum, bruiloft, jubileum van iets, enz. Het belangrijkste bij een banket is het evenement waarvoor u gasten uitnodigt. Daarom ligt de focus niet op de tafel, maar op de administratie van het banket.

Hoe een banket te organiseren?
Hoe een banket te organiseren?

instructies:

Stap 1

We zullen proberen rekening te houden met alle momenten van het komende banket.

Laten we beginnen met het kiezen van de locatie voor het feest. Het is belangrijk om te begrijpen hoeveel mensen aanwezig zullen zijn bij het banket, hun sociale status en leeftijd. Het is noodzakelijk om een handige en acceptabele optie te kiezen voor de banketlocatie. Dit kan een eetkamer, café, restaurant, feestzaal of countryclub zijn.

Stap 2

Beoordeel bij het kiezen van een locatie het interieur (of het past bij het thema van uw feest), locatie en beschikbaarheid van parkeergelegenheid, servicepersoneel. Denk bij het kiezen van een kamer na over de opstelling van tafels voor gasten, een tafel voor fruit, een theetafel. Zorg voor een dans- en wedstrijdruimte. Bekijk kasten, toiletten en rookruimtes. De administratie van de instelling helpt je bij het samenstellen van een feestelijk menu. Bespreek zeker wie voor het eten en drinken zorgt.

Stap 3

Als u wijzigingen aan het interieur wilt aanbrengen, vertrouw dan op de specialisten. Ze zullen de zaal kunnen versieren met slingers, draperieën, verse bloemen en kunstbloemen.

Stap 4

De locatie voor het banket is gekozen, het is tijd om te beslissen over het thema (“MERCI Award”, “Traveling in SV class”, “Jazz in my heart”, “At the top of Olympus”) en het feestprogramma (aanwezigheid van een officieel gedeelte, gevuld met concertnummers).

Stap 5

Om de vakantie tot een succes te maken, is het noodzakelijk om de technische ondersteuning van het evenement te verzorgen (geluid, licht, podiumvoorbereiding, enz.).

Stap 6

99% van het succes van de viering hangt af van de gastheer en zijn persoonlijke charme, het vermogen om de aandacht van het publiek vast te houden. Nodig daarom altijd een professional uit voor een banket. De gastheer is de rode draad van de vakantie. Hij is het die op het juiste moment het woord geeft aan de juiste persoon, een toost uitbrengt, een wedstrijd houdt, gasten speelt, podiumkunstenaars introduceert. Het thema van de viering bepaalt welke genres artiesten op uw evenement zullen optreden. Hoe ervaren de gastheer van het banket ook is, u moet het scenarioplan van uw evenement goedkeuren. Het plan moet alle componenten van de vakantie vermelden.

Stap 7

Het is goed als u vooraf voor aanmoedigingsprijzen en souvenirs voor uw gasten zorgt.

Stap 8

Om de feestelijke avond lang in het geheugen te houden, zorg voor foto- en video-opnamen. Bespreek vooraf met de operators de timing van de afgifte van het afgewerkte materiaal.

Stap 9

"Stirlitz wist dat alleen de laatste wordt herinnerd." Nu kennen we dit fenomeen ook. Mensen herinneren zich het begin en het einde van het feest het meest. Plan aan het einde van het banket het hoogtepunt van het feestelijke programma. Het kan een pyrotechnische show zijn, het oplaten van ballonnen met waarzeggerij of het lanceren van vliegers.

Het belangrijkste is dat het voor iedereen een verrassing moet zijn!

Stap 10

Tevreden, maar een beetje vermoeide gasten zullen dankbaar zijn als u hun bezorging van de locatie van het banket bij u thuis regelt. En tot slot, als u zelf aan het banket wilt ontspannen, vertrouw dan de organisatie van uw feest toe aan professionals.

Aanbevolen: