Welke Religieuze Feestdagen Worden Er Gevierd Op 29 Juli?

Inhoudsopgave:

Welke Religieuze Feestdagen Worden Er Gevierd Op 29 Juli?
Welke Religieuze Feestdagen Worden Er Gevierd Op 29 Juli?

Video: Welke Religieuze Feestdagen Worden Er Gevierd Op 29 Juli?

Video: Welke Religieuze Feestdagen Worden Er Gevierd Op 29 Juli?
Video: Israël | Jeruzalem | Rosha HaShana Joods nieuwjaar en wijnfestival in het Israel Museum 2024, April
Anonim

Op 29 juli, nieuwe stijl of 16 juli, oude stijl, viert de Russisch-orthodoxe kerk twee feestdagen tegelijk. Dit is de dag van de heilige martelaar Anfinogen en 10 van zijn discipelen, en op 29 juli wordt het Chirskaya (Pskov) icoon van de Moeder Gods geëerd.

Welke religieuze feestdagen worden er gevierd op 29 juli?
Welke religieuze feestdagen worden er gevierd op 29 juli?

Hieromartyr Anfinogen

Bisschop Anfinogen van Sevastia predikte het christelijk geloof en elke dag volgden meer en meer mensen hem en vulden de christelijke gemeenschap aan. De heidense heerser Philomachus verloor zijn aanhangers en beval de verovering van Anfinogen.

Maar de bisschop was van tevoren gewaarschuwd voor de naderende aanval en hij wist te ontsnappen. Toen begonnen de bewakers zijn volgelingen te grijpen. In hun handen vielen 10 onlangs tot het christendom bekeerde discipelen van Anfinogen, die ter dood werden veroordeeld.

Toen hij dit hoorde, verscheen Anfinogen zelf aan Philomachus en nam alle beschuldigingen op zich. Hij vroeg om zijn onschuldige studenten vrij te laten. Maar Philomachus beval dat iedereen moest worden geëxecuteerd. Voor Amphilorets ogen kwamen zijn geloofsgenoten om onder de slagen van zwaarden, en de bisschop zelf legde zijn hoofd op het blok. Maar in Sebastia waren al veel volgelingen van de geëxecuteerde martelaar, onder wie dezelfde zaaiers van christelijke vroomheid en deugden.

De boeren die Anfinogen vereerden, associeerden het keerpunt van de zomer met zijn naam.

Sinds de oudheid begon op de dag van St. Anfinogen het oogstseizoen. De boeren begonnen de oogst met het spreekwoord: "Het eerste aartje voor Finogen en het laatste voor Ilya's baard." En dat deden ze. Op de eerste dag van de oogst lieten de oudste vrouwen of mannen altijd een paar aren aan de wijnstok hangen - als een geschenk aan Elia de profeet, zodat hij kon wachten met de regen en hem kon oogsten.

Chirskaya-icoon van de moeder van God

Op 29 juli wordt opnieuw een kerkelijke feestdag gevierd. Op deze dag wordt de wonderbaarlijke icoon van de Moeder Gods geëerd.

Het Pskov (of Chirsk) icoon van de Moeder Gods bevond zich oorspronkelijk in de kerk van het kleine dorpje Chirsk van het Pskov bisdom, daarom is het gebruikelijk om het Chirskaya te noemen. In de 15e eeuw was er een vreselijke pestilentie in Pskov, veel mensen stierven elke dag, en op 16 september (volgens de oude stijl), 1420, stroomden de tranen uit de ogen van de Moeder van God afgebeeld op deze icoon.

Nadat het icoon naar Pskov was overgebracht, werd het hernoemd van Chirskaya naar Pskov.

Zodra het nieuws van dit wonder de Pskov-prins Fjodor Aleksandrovitsj bereikte, gaf hij onmiddellijk de priesters het bevel om de icoon naar Pskov te brengen. Met een enorme samenkomst van mensen en de directe deelname van de prins met de icoon van de Moeder van God, vond een processie van het kruis plaats. Met onophoudelijke gebeden brachten de Pskovieten het icoon naar de stad en installeerden het in de kathedraalkerk van de Heilige Drie-eenheid. Daarna stopte de pest.

Ter nagedachtenis aan het wonderbaarlijke teken werd besloten om de viering van het Pskov-icoon van de Moeder Gods op 16 juli (oude stijl) te vieren.

Aanbevolen: