Welke Religieuze Feestdagen Worden Er Gevierd Op 27 Juli?

Inhoudsopgave:

Welke Religieuze Feestdagen Worden Er Gevierd Op 27 Juli?
Welke Religieuze Feestdagen Worden Er Gevierd Op 27 Juli?

Video: Welke Religieuze Feestdagen Worden Er Gevierd Op 27 Juli?

Video: Welke Religieuze Feestdagen Worden Er Gevierd Op 27 Juli?
Video: De verzonnen feestdag van het Christendom 2024, Mei
Anonim

De dag van 27 juli in de religieuze kalender van de orthodoxen wordt niet als een feestdag beschouwd, maar op deze datum worden sommige heiligen geëerd en worden een aantal tradities in acht genomen door vertegenwoordigers van bijvoorbeeld de Armeense kerk, evenals door degenen die nog steeds dicht bij heidense overtuigingen.

Welke religieuze feestdagen worden er gevierd op 27 juli?
Welke religieuze feestdagen worden er gevierd op 27 juli?

27 juli is de meest gerespecteerde feestdag onder religieuze Armeniërs - Vardavar. De feestdag werd ingesteld ter ere van de Transfiguratie van de Heer op de berg Tabor. Volgens de bijbelse legende beklommen Christus en de drie apostelen deze berg, waar de profeet Elia en Mozes aan hen verschenen. Christus sprak tot de profeten, zijn gezicht veranderde van toespraken en gedachten, en zijn kleren werden witter dan sneeuw.

Armeense dag van Kupala

In orthodoxe canons wordt Vardavar niet op grote schaal gevierd vanwege het feit dat deze dag historisch samenviel met een heidense feestdag, waarvan de tradities bijvoorbeeld niet minder sterk bleken te zijn dan de tradities voor Ivan Kupala.

De naam van de feestdag gaat terug naar het woord "Vard" - een roos, zoals de Armeniërs de heidense godin van liefde en vruchtbaarheid Astghik noemden. De godin goot water en zaaide graan, en cultiveerde rijke oogsten. Vandaar de traditie van overgieten op 27 juli.

Er wordt aangenomen dat Gregorius de Verlichter de dag Vardavar uitriep, met het bevel om de Transfiguratie van de Heer op de eerste dag van augustus te vieren, maar later werd de datum zwevend en pas in de 17e eeuw werd vastgesteld op 27 juli. De vermelding van de dag van Ivan Kupala is zeker niet toevallig, want Vardavar wordt ook gevierd met douches en luidruchtige wandelingen in het bos, behalve dat een varenbloem, zoals in Rusland, niet wordt gezocht.

Finse Sony Day

Als je naar de kalender kijkt, kun je veel waardige en zelfs een paar grappige vakanties vinden die zijn getimed tot 27 juli. Dus in Amerika wordt deze dag geassocieerd met de dag van het eren van ouders. De feestdag heeft een officiële status en is bedoeld om vaders en moeders te eren. Het is deze dag die het belang laat zien van de rol van ouders, die de Amerikaanse regering benadrukt in de opvoeding van de toekomstige generatie.

27 juli is volgens de orthodoxe kalender de Dag van de Zeven Jongeren van Efeze, die in Finland bijvoorbeeld voor de grap de dag van de slaapkoppen wordt genoemd, hoewel 27 juli een dieper en nogal droevig verhaal heeft dat verband houdt met de legende van christenen (Efezische jongeren, dwz jongeren, adolescenten), die meer dan tweehonderd jaar in diepe grotten sliepen op zoek naar een manier om zichzelf te beschermen tegen de toorn van de wrede Romeinse keizer.

Van de officiële feestdagen is 27 juli de dag van de Russische marine, in Oekraïne vieren ze de Dag van de Strijdkrachten.

Het is interessant dat de religiositeit van deze feestdag al lang is uitgewist onder de sfeer van universeel nationaal plezier en festiviteiten die tot op de dag van vandaag worden getimed. Dat is de reden waarom, op een mooie zonnige dag, veel Finnen het liefst in schattige pyjama's en slaapmutsen verschijnen, volledig zonder angst voor veroordeling door voorbijgangers, en nalatige slaapkoppen ontmoeten elkaar 's ochtends in het water, waar speelse familieleden hun slaperige familie gelukkig onderdompelen leden.

Aanbevolen: