Hoe Breng Je De Maslenitsa-week Door?

Hoe Breng Je De Maslenitsa-week Door?
Hoe Breng Je De Maslenitsa-week Door?

Video: Hoe Breng Je De Maslenitsa-week Door?

Video: Hoe Breng Je De Maslenitsa-week Door?
Video: Русский праздник: Масленица - Российская блинная неделя 2019 | Фестиваль Масленицы 2019 2024, Mei
Anonim

De vrolijke en zonnige komst van de lente is de belichaming van carnaval. Na een lange en koude winter is zo'n vakantie heel relevant. Het traditionele symbool van Vastenavond is het bakken van pannenkoeken en het houden van festiviteiten. De Maslenitsa-week is de laatste voor de vastentijd. Elke dag van de viering van Vastenavond heeft zijn eigen naam en rituelen.

Hoe breng je de Maslenitsa-week door?
Hoe breng je de Maslenitsa-week door?

Op de eerste dag van de vastenavond is het gebruikelijk om vastenavond te ontmoeten met het bakken van pannenkoeken en massale festiviteiten. Ze bereiden zich van tevoren voor op de vakantie: ze maken de bouw van dia's af, bouwen schommels, bereiden locaties voor op evenementen, naaien carnavalskostuums. Traditioneel wordt de eerste pannenkoek gebruikt om de doden te herdenken, als eerbetoon aan herinnering en respect. Op maandag zal het erg nuttig zijn om uw familie te bezoeken om af te spreken hoe de Vastenavond te vieren.

Vastenavond - "Flirten". De naam zelf geeft de betekenis aan van de vieringen op zo'n dag: familie en vrienden uitnodigen voor een bezoek, pannenkoeken eten, plezier maken. De tweede dag van de Maslenitsa-week wordt als een gunstige periode voor pasgetrouwden beschouwd. Jonge stellen, die een paar weken voor Shrovetide zijn getrouwd, rijden samen van de sneeuwglijbanen en halen zo het geluk in huis. Voor degenen die hun geluk nog niet hebben gevonden, kan "Flirten" helpen bij het oplossen van een dergelijk probleem. Het is op deze dag dat bruiden en bruidegoms een partner kunnen vinden. Vastenavond plezier, plezier, deuntjes leiden nog steeds vrije bruiden en bruidegoms naar het gezinsleven. Gasten worden ontvangen, getrakteerd op pannenkoeken en vervolgens naar de glijbanen gestuurd. Een romantische omgeving creëren voor toekomstige koppels.

Familierelaties blijven sterker worden tijdens de Maslenitsa-week en de volgende dag - "Lakomki". "Laten we naar de schoonmoeder gaan voor pannenkoeken!" - zegt de man tegen zijn vrouw. Op deze dag nodigt de schoonmoeder haar schoonzoon en dochter uit aan tafel om hen te trakteren op heerlijke pannenkoeken. Het is vooral belangrijk om op woensdag liedjes te zingen over de geliefde en zorgzame schoonmoeder. Het is absoluut noodzakelijk dat jonge echtparen deze gewoonte volgen om hun respect voor hun ouderen te tonen. Toekomstige kinderen zullen ook van hun ouders houden en ze eren.

Op "Brede Donderdag" is het gebruikelijk om een stralende lentevakantie met een breed hart te vieren. Luidruchtige feesten, vuistgevechten, carnavals, arresleetochten in grote groepen zijn onmisbare kenmerken van de massale viering op donderdag.

Als op woensdag de schoonmoeder haar schoonzoon uitnodigde om met pannenkoeken te worden getrakteerd, dekt de schoonzoon op vrijdag daarentegen een royale tafel met Maslenitsa-lekkernijen en nodigt hij zijn lieve schoonmoeder uit. wet te bezoeken. Deze dag kreeg in de volksmond de bijnaam 'de schoonmoeder van de avond'. Naast de gebruikelijke pannenkoeken, kunt u het menu diversifiëren. Na Vastenavond wordt zo'n plezier misschien niet aangeboden, omdat er een lange tijd voor de boeg is, die de consumptie van bepaalde basisvoedingsmiddelen verbiedt.

Op zaterdag komen de "Zuster-vrouwenbijeenkomsten", wanneer de vrouw de familieleden van haar man uitnodigt om op bezoek te komen. De schoonzus is de zus van de echtgenoot, met wie de echtgenoot kan fluisteren over de favoriete gewoonten van haar man, en ook een sterk familiecontact kan opbouwen. Als de man geen zus heeft, worden andere naaste familieleden uitgenodigd.

"Vergevingszondag" is de zevende dag van de viering van Vastenavond en de laatste. Het kan met recht het hoogtepunt worden genoemd. Op deze dag is het gebruikelijk om vergeving te vragen aan vrienden, familieleden, familieleden. Je moet ook iedereen bezoeken wiens aandacht en zorg je waardeert. Op zo'n vergeven dag voor de Grote Vasten worden mensen van zonden bevrijd. Aan het einde van de vakantie wordt een beeltenis van een rietje verbrand. De vogelverschrikker wordt meestal lang en helder gemaakt, zodat de winter niet wordt beledigd door de lente en zo snel mogelijk vertrekt. Vastenavond vertrekt en leidt de winter. Na de Maslenitsa-week begint een nieuwe levensfase. Vastenavond helpt mensen af te komen van wrok, misverstanden met dierbaren. Het kan worden beschouwd als een gezinsvakantie, omdat de viering voornamelijk met het gezin plaatsvindt. Soms wordt Vastenavond hiervoor vergeleken met het nieuwe jaar.

Aanbevolen: