Hoe Breng Je Nieuwjaarsvakantie Met Kinderen Door?

Inhoudsopgave:

Hoe Breng Je Nieuwjaarsvakantie Met Kinderen Door?
Hoe Breng Je Nieuwjaarsvakantie Met Kinderen Door?

Video: Hoe Breng Je Nieuwjaarsvakantie Met Kinderen Door?

Video: Hoe Breng Je Nieuwjaarsvakantie Met Kinderen Door?
Video: Hoe worden spiegels gemaakt? | Vragen van Kinderen 2024, April
Anonim

Het is onaangenaam wanneer de nieuwjaarsvakantie wordt overschaduwd door kinderverwondingen, grillen, ziekte of buitensporige opwinding. Cadeaus kopen, koken en later te veel eten kan de vakantie van het hele gezin verpesten. Om dit te voorkomen, moet u al uw gezamenlijke zaken plannen en een dergelijk menu bedenken, zodat hartige vakanties gemakkelijk en zonder te veel eten voorbijgaan.

Hoe breng je nieuwjaarsvakantie met kinderen door?
Hoe breng je nieuwjaarsvakantie met kinderen door?

Voorbereiding op de vakantie

Een klein kind moet van tevoren over het nieuwe jaar worden verteld. Laat hem foto's zien met kerstbomen, de kerstman en het sneeuwmeisje. Dit is nodig zodat je kind later niet bang is voor de nieuwjaarshelden op straat of in de winkel. Dwing het kind niet om de Kerstman te benaderen als hij dat niet wil. De foto is de stress van de peuter niet waard.

Zijn je kinderen nog klein, kies dan voor een kunstkerstboom. Het is raadzaam om een hoogwaardige, veilige spar te kiezen. Controleer of de naalden niet stekelig zijn en of de boomstandaard breed en stevig is. Om te voorkomen dat de boom per ongeluk op de kinderen valt, moet u deze bovendien van bovenaf aan het plafond of vanaf de rand aan de muur bevestigen. Dit geldt vooral voor actieve kinderen, omdat ze tijdens het spelen sparren takken naar zich toe kunnen trekken. Een natuurlijke boom ziet er natuurlijk prachtig uit en de geur is geweldig en gezond, maar parasieten, kleine beestjes en wormen kunnen op de takken leven.

Kies je kerstboomspeelgoed uit plastic, vilt, klei of polymeermaterialen. Ze zijn veilig: ze breken niet als ze op de grond vallen, ze barsten niet bij sterke kindertanden en zijn niet duur. Speelgoed van glas of porselein kan worden gebruikt door ze hoger op te hangen dan de lengte van het kind. Maar dit kan alleen als uw kind al begrijpt dat er niet aan de boom moet worden getrokken en geduwd. Leg je kind uit dat het ook niet veilig is om de slinger aan te raken. Probeer de stopcontacten zo ver mogelijk te verwijderen, zodat het kind er niet in geïnteresseerd is. Geef regen en klatergoud op terwijl je kinderen klein zijn. Ze zijn gemakkelijk in te slikken en kunnen leiden tot een verstopping in uw darmen of ademhalingsmoeilijkheden.

Feest en kinderen

Breek niet het regime van kinderen op vakantie. Het constante winkelen en de drukte zullen uw kind opwinden en u kunt de avondgrillen niet vermijden. Neem voordat je 's avonds naar bed gaat even de tijd om te kalmeren en je baby op het juiste moment naar bed te brengen. Om dit te doen, laat u al uw zaken achter, kleedt u zich aan en gaat u wandelen. Het is fijn als je met het hele gezin een wandeling kunt maken. Loop door de rustige straten, ga naar het park. Vermijd winkels en pleinen. Een half uur is genoeg om de opwinding te laten verdwijnen. Na de wandeling baadt u uw baby in een warm kruidenbad. Leg hem in bed, vertel een sprookje over de kerstman: hoe hij 's avonds cadeautjes aan kinderen brengt; zoals 's morgens zal de baby de zijne zeker onder de kerstboom vinden.

Als uw kind goed slaapt, hoeft u zich geen zorgen te maken dat u gewekt wordt door het geluid van vuurwerk en muziek van de straat. Als je baby toch wakker wordt, kalmeer hem dan: pak hem op en schud hem, knuffel hem. Je gemoedsrust zal worden overgedragen aan de baby en hij zal weer in slaap vallen.

Nieuwjaarstraktaties

Voor de nieuwjaarstafel bereiden we altijd veel verschillende gerechten. De meeste zijn met schadelijke sauzen, zwaar op de maag, of zelfs van producten die het kind nog nooit heeft geprobeerd. Je moet je baby niet trakteren op veel nieuwe producten. Bereid wat hij dagelijks eet. Verzin met serveren om het er feestelijk uit te laten zien. Bied uw kind ook niet veel snoep en mandarijnen aan, die volop op de nieuwjaarstafel staan. Dit kan niet alleen leiden tot maagklachten, maar ook tot allergieën. Als u gasten plant, zorg er dan voor dat ze uw kind geen verboden voedsel geven. De gasten gaan immers weg en u zult gezondheidsproblemen moeten oplossen.

De beste optie om het nieuwe jaar met een kind te vieren, is een dubbele vakantie. Organiseer een familiediner speciaal voor kinderen met cadeautjes, spelletjes, heerlijke babyvoeding en geen alcohol. Ze zullen genieten van je gezelschap en na een wandeling en een bad geven ze je 's nachts gemoedsrust.

Aanbevolen: