Hoe Mindfulness Te Verbeteren?

Inhoudsopgave:

Hoe Mindfulness Te Verbeteren?
Hoe Mindfulness Te Verbeteren?

Video: Hoe Mindfulness Te Verbeteren?

Video: Hoe Mindfulness Te Verbeteren?
Video: Ademhalingsoefening tegen STRESS: Zo kom je volledig tot RUST - Psycholoog Najla 2024, Mei
Anonim

Heel wat mensen, in een proces van zwaar mentaal werk, hebben gemerkt dat het voor hen moeilijk is om hun aandacht op een bepaald werkonderwerp te concentreren. Dit kan de prestaties aanzienlijk verminderen en de kwaliteit van uw werk extreem negatief beïnvloeden. Maar wees niet ontmoedigd. Door eenvoudige oefeningen te doen, kun je je mindfulness aanzienlijk ontwikkelen en verbeteren.

Hoe mindfulness te verbeteren?
Hoe mindfulness te verbeteren?

instructies:

Stap 1

Plaats eerst een eenvoudig object voor je, het is beter als het helder is. Het kan bijvoorbeeld een bloem zijn, een doos van een schijf, een appel. Bekijk dit object dan een paar minuten van dichtbij, probeer het in je geheugen vast te leggen. Sluit je ogen, probeer een afbeelding van dit object in je verbeelding te tekenen, onthoud alles: vorm, grootte, eventuele details en details. Onthoud de afbeelding die je hebt gemaakt. Open je ogen en vergelijk het echte object met wat je hebt gedaan. Kijk eens goed naar alle details die over het hoofd zijn gezien. Sluit vervolgens uw ogen weer en verfijn uw blik. Herhaal deze procedure totdat u een volledig identiek visueel beeld van het onderwerp kunt maken.

Stap 2

Neem een van de objecten die je al in de eerste oefening hebt gebruikt, maak er een nauwkeurig beeld van en probeer vervolgens de vorm en details ervan te schetsen. Voor de eerste keer kunt u een eenvoudig item kiezen. Je tekeningen moeten niet worden beoordeeld op artistieke vaardigheden, maar op hoe volledig je alle details hebt weergegeven. Heb niet het gevoel dat je niet goed kunt tekenen. Het belangrijkste in deze oefening is om het te voltooien. Bovendien moet je model een in de verbeelding gecreëerde afbeelding zijn.

Stap 3

Met deze twee oefeningen kunt u uw observatie- en memorisatievermogen aanzienlijk ontwikkelen, zodat u na een paar trainingssessies alle details van het onderwerp kunt onthouden na een snelle blik erop. Als je deze oefeningen leuk vindt, ga dan verder met moeilijker. Het onderwerp voor jou kan bijvoorbeeld een gebouw of een landschap zijn. Maar doe eerst nog een oefening: probeer het visuele beeld van uw dierbaren te herstellen. Het zal je verbazen hoe vaag het is.

Stap 4

De meest voorkomende fout is dat we ons het gezicht als geheel herinneren, maar het is noodzakelijk - in de details. Je moet niet proberen het hele onderwerp als een geheel te 'waarnemen'. Begin eerst met de kin, neus, ogen, oren, voorhoofd, enzovoort. Onthoud deze gezichtsdetails zorgvuldig, teken ze opnieuw in uw verbeelding en ga dan verder met de volgende.

Stap 5

Er is nog een geheim van het ontwikkelen van mindfulness: pak op het moment van sterke nerveuze spanning geen sigaret, maar doe de eerste oefening. Na 10 minuten laat je alle spanning los en ben je weer in een goed humeur.

Aanbevolen: