Hoe Zag De Boom Eruit En Hoe Was Hij Vroeger Versierd?

Hoe Zag De Boom Eruit En Hoe Was Hij Vroeger Versierd?
Hoe Zag De Boom Eruit En Hoe Was Hij Vroeger Versierd?

Video: Hoe Zag De Boom Eruit En Hoe Was Hij Vroeger Versierd?

Video: Hoe Zag De Boom Eruit En Hoe Was Hij Vroeger Versierd?
Video: Ужaсы Леса (4в1)/Real Mysticism - Forest Stories (+ 10 subtitles) 2024, April
Anonim

Nieuwjaar is een vakantie die niet alleen geliefd is bij kinderen, maar ook bij volwassenen. Nieuwjaarsklusjes, cadeaus, versieringen, wat is er mooier. Weet je hoe en wanneer de traditie om een kerstboom thuis te zetten voor het nieuwe jaar verscheen en hoe deze eerder was versierd?

Hoe zag de boom eruit en hoe was hij vroeger versierd?
Hoe zag de boom eruit en hoe was hij vroeger versierd?

Dus de winter is aangebroken, iemand houdt van deze tijd van het jaar, iemand niet erg, want in de zomer is het nog warmer. Een prachtige en geliefde vakantie zal zeer binnenkort komen. Ja, ja, je hebt het goed begrepen, ik heb het over het nieuwe jaar. Dit betekent dat je opnieuw kerstspeelgoed, klatergoud, regen en slingers van kleurrijke bollen moet hebben en je klaar moet maken om je huis en kerstboom opnieuw te versieren.

Er wordt aangenomen dat ze voor het eerst een kerstboom begonnen te versieren onder Peter I, en niet eens een kerstboom, maar dennen- en sparren takken. Pas in het midden van de 19e eeuw werd de schoonheid van het nieuwe jaar een decoratie van huizen. Vanaf het allereerste begin begonnen ze de kerstboom te versieren met allerlei soorten snoep, fruit, snoep, appels, sinaasappels, noten en kralen. In plaats van veelkleurige slingers werden kleine kaarsen gebruikt, maar al snel werden ze geïnstalleerd in lampen van veelkleurig glas. Een dergelijke decoratie kan natuurlijk niet veilig worden genoemd.

Aan het einde van de 19e eeuw begon speelgoed te verschijnen in rijke huizen - ruiters, poppen, soldaten. En in de 20e eeuw werd in Rusland glazen kerstspeelgoed, inclusief ballen, gemaakt. Nadat de Sovjet-man voor het eerst de ruimte in vloog, begon speelgoed te verschijnen in de vorm van raketten, vliegtuigen en astronauten, en later auto's, allerlei soorten groenten en fruit.

De kerstboom van vandaag verschilt natuurlijk van zijn voorgangers, maar net als voorheen is het dankzij hem dat de feestelijke sfeer wordt gecreëerd.

Aanbevolen: