Hoe De Kerstman Eruit Moet Zien

Inhoudsopgave:

Hoe De Kerstman Eruit Moet Zien
Hoe De Kerstman Eruit Moet Zien

Video: Hoe De Kerstman Eruit Moet Zien

Video: Hoe De Kerstman Eruit Moet Zien
Video: Knusse Knutsel Vrijdag, Chocoladereep Verpakking met pocket voor insert 2024, Mei
Anonim

Het beeld dat bij de meeste mensen opkomt als ze het woord "Santa Claus" horen, verschilt in veel opzichten van het historische prototype. Het was alleen dankzij het onderzoek van historici en etnologen dat het mogelijk was om zijn ware uiterlijk te recreëren.

Hoe de kerstman eruit moet zien
Hoe de kerstman eruit moet zien

instructies:

Stap 1

De broek en het hemd van de kerstman zijn genaaid van wit linnen en versierd met witte geometrische patronen, die de zuiverheid symboliseren. Moderne kostuumontwerpers negeren dit ornament vaak. Vaak draagt de kerstman een gewone witte sjaal in plaats van een overhemd, wat historici nog steeds toegeven. Maar een rode broek is een onaanvaardbare fout.

Stap 2

De pelsjas van de kerstman zou volgens de legende precies rood moeten zijn en de enkels lang moeten reiken (tenminste tot aan de schenen). Het is noodzakelijk om een bontjas te borduren met een zilveren draad met een traditioneel ornament: achtpuntige sterren, kruisen, jibs, enz. Het trimmen van de bontjas is verplicht en het is de zwaan naar beneden.

Stap 3

Het model van de hoofdtooi van de kerstman is vergelijkbaar met een halfovaal. Het lijkt op de vorm van de hoed van Ivan de Verschrikkelijke. De kleur moet rood zijn, dezelfde als die van de bontjas. Geborduurd met zilver, parels, zwaan naar beneden in traditioneel ornament. De hoed moet een driehoekige uitsparing aan de voorkant hebben.

Stap 4

De wanten van de kerstman moeten drievingerig, wit en versierd zijn met zilveren patronen. Wit linnen en zilveren borduurwerk zijn symbolen van de zuiverheid en heiligheid van wat de handen in deze wanten geven. Drievingerige is een symbool van goddelijkheid.

Stap 5

De riem van de kerstman symboliseert de verbinding tussen generaties, moet wit zijn, geborduurd met een rode draad.

Stap 6

De schoenen van de kerstman kunnen anders zijn. Het kunnen zowel laarzen als vilten laarzen zijn. Laarzen moeten rood of zilver van kleur zijn, met of zonder een kleine afgeschuinde hiel. Noodzakelijk geborduurd met zilver. De laarzen van Ded Moroz moeten wit zijn en geborduurd met zilverdraad. Wit en zilver zijn symbolen van zuiverheid, licht, heiligheid.

Stap 7

De staf van de kerstman moet van kristal zijn met een zilverwit gedraaid handvat. De bovenkant moet worden versierd met een maan (een symbolisch beeldje van de maand) of een stierenkop (een symbool van macht, vruchtbaarheid en geluk).

Stap 8

De baard van de kerstman is een symbool van welvaart, macht, wijsheid en rijkdom. Moet grijs en breed zijn.

Stap 9

De Snow Maiden is een constante metgezel van de kerstman. Ze fungeert als een symbool van bevroren water. Daarom moeten alle kleding van de Snow Maiden wit zijn met zilveren borduursels. Het hoofd is gekleed in een witte hoofdtooi met acht stralen, rijkelijk geborduurd met zilver en parels.

Aanbevolen: