Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 20 September

Inhoudsopgave:

Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 20 September
Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 20 September

Video: Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 20 September

Video: Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 20 September
Video: Speld op 11 september een speld op je kleding, je zult gemakkelijk en snel de overwinning 2024, Mei
Anonim

20 september is niet te veel om te vieren. Dit geldt echter niet voor werknemers van wervingsbureaus - op deze dag vieren ze hun professionele feestdag.

20 september - Nacht van de Vleermuizen
20 september - Nacht van de Vleermuizen

Recruitersdag

Op 20 september vieren medewerkers van wervingsbureaus hun professionele vakantie in Rusland. Voor het eerst leerden landgenoten in 1991 het beroep van recruiter kennen dankzij een artikel in de Izvestia-krant. Het beschreef de activiteiten van een Amerikaans HR-bureau en wervingsmethoden. Tien jaar later, op 20 september 2001, werd Recruiter's Day een officiële feestdag die gevierd werd in Rusland, Oekraïne, Wit-Rusland en Kazachstan. Sindsdien vinden jaarlijks op deze dag vieringen, rondetafelgesprekken, seminars, lezingen en persconferenties plaats. Zo wordt een belangrijke datum een gelegenheid voor ontmoetingen en een gelegenheid om het publiek te vertellen over de situatie op de arbeidsmarkt. Voor Rusland is dit buitengewoon belangrijk, aangezien het beroep van recruiter nog steeds niet eens in de registers van het ministerie van Arbeid staat en niet iedereen zich ertoe verbindt dergelijke sociaal nuttige activiteiten uit te voeren.

Opgemerkt moet worden dat tot nu toe geen enkele Russische universiteit gespecialiseerde recruiters afstudeert.

Nacht van de vleermuizen

In de nacht van 20 op 21 september wordt in veel landen van de wereld een van de meest originele natuurbeschermingsvakanties gehouden - de Nacht van de Vleermuizen. Het doel is niet alleen om de aandacht te vestigen op de problemen van de bescherming van deze verbazingwekkende dieren, maar ook om allerlei stereotypen die zich rond vleermuizen hebben ontwikkeld, te ontkrachten. Helaas hebben veel mensen nog steeds een bijgelovige angst voor vleermuizen en vinden ze zelfs walgelijk. Ondertussen worden sommige soorten met uitsterven bedreigd en zijn inspanningen van zoveel mogelijk mensen nodig om de ontvolking een halt toe te roepen.

In Rusland werd de Nacht van de Vleermuizen voor het eerst gevierd in 2003.

Herdenkingsdag Sint Macarius van Optina

Volgens de orthodoxe kalender is 20 september de herdenkingsdag van de beroemde Optina-ouderling Macarius (in de wereld - Mikhail Ivanov). Mikhail werd geboren in een adellijke familie in de provincie Orjol en verloor vroeg zijn moeder, aan wie hij erg gehecht was. Hij groeide op als een rustige, egocentrische jongen en op 21-jarige leeftijd werd hij toegelaten tot een klooster, waar hij een ryassophor kreeg met de naam Melchizedek. Vijf jaar later kreeg hij een tonsuur in een mantel met de naam Macarius - ter ere van de monnik Macarius de Grote.

In 1834 verhuisde hij naar de Svyato-Vvedenskaya Optina Hermitage, een stavropegisch klooster van het bisdom Kaluga. Daar leidde hij een groep geleerden en schrijvers, bestaande uit zowel monniken als leken, die de geschriften van de grootste asceten uit de oudheid vertaalden en bewerkten: van Isaac de Syriër tot John Climacus.

Aanbevolen: