7 Eenvoudige Manieren Om Een appartement Te Decoreren Voor Het Nieuwe Jaar

Inhoudsopgave:

7 Eenvoudige Manieren Om Een appartement Te Decoreren Voor Het Nieuwe Jaar
7 Eenvoudige Manieren Om Een appartement Te Decoreren Voor Het Nieuwe Jaar

Video: 7 Eenvoudige Manieren Om Een appartement Te Decoreren Voor Het Nieuwe Jaar

Video: 7 Eenvoudige Manieren Om Een appartement Te Decoreren Voor Het Nieuwe Jaar
Video: 26 GEWELDIGE KNUTSELHACKS DIE JE IN MINDER DAN 5 MINUTEN KUNT MAKEN 2024, April
Anonim

Er zijn nog iets meer dan twee weken voor het nieuwe jaar. Als uw appartement nog steeds niet is ingericht voor de vakantie, dan is het tijd om ervoor te zorgen.

1. Kerstboom

De gemakkelijkste en meest voor de hand liggende manier om je huis met een feestelijke sfeer te vullen, is door een kerstboom aan te kleden. Je moet het niet te vroeg doen, maar ook uitstellen tot het laatste moment, al die groene bosschoonheid voor het nieuwe jaar bevalt meer dan daarna. Het is optimaal om de kerstboom op 20 december te versieren, vooral als de plant leeft en niet kunstmatig.

Moe van het speelgoed dat je elk jaar aan de boom hangt, maar geen zin om nieuwe te kopen? Probeer dan versieringen te maken van snoep - snoepjes, figuurkoekjes, peperkoek. Een ander interessant ontwerpidee is om een groot aantal strikken te binden die zijn gemaakt van linten van twee kleuren, bijvoorbeeld rood en goud of blauw en zilver, enz. In plaats van ballen.

Beeld
Beeld

2. Slingers

Een kerstslinger kan niet alleen aan een kerstboom worden gehangen, maar ook aan een raam, kroonluchter, kroonlijst, een schilderij aan de muur en zelfs aan kamerplanten. Een zeer populaire optie voor interieurdecoratie is het gebruik van een grote glazen vaas of een mooie fles, waarbinnen een lichtachtige slinger moet worden geplaatst, dan heb je een originele nieuwjaarslamp.

Beeld
Beeld

3. Kaarsen en kandelaars

Kaarsen creëren een mysterieuze en feestelijke sfeer in het appartement, niet slechter dan slingers. Ze kunnen in spectaculaire kandelaars worden geplaatst, bijvoorbeeld in de vorm van een lantaarn. Kaarsen kunnen ook gearomatiseerd worden gebruikt, en het is het beste om die aroma's te kiezen die traditioneel worden geassocieerd met het nieuwe jaar - coniferen, citrus, kruidenaroma's (kaneel, vanille).

4. Vuren takken en kunstmatige vorst

Een zeer spectaculair en ongewoon decoritem kan met uw eigen handen worden gemaakt met behulp van sparren- of dennentakken en gewoon steenzout. Los hiervoor een kilo zout op in 1,5 liter zuiver water, breng aan de kook en dompel de takken in het mengsel. Zet ze verticaal in een vaas en laat een paar uur of een nacht staan. In de ochtend zul je zien hoe het zout is uitgekristalliseerd en de naalden zijn bedekt met "ijs". Om het een andere tint te geven, zoals blauw, voegt u eenvoudig de juiste aquarelverf toe aan de zoutoplossing.

Beeld
Beeld

5. Feestelijke krans

Een zeer mooi decor item, zeer populair over de hele wereld, en meer recentelijk in Rusland. Je hoeft het niet in de winkel te kopen. Om een zelfgemaakte kerstkrans te maken, heb je vuren takken, dik en dun draad nodig, evenals kegels, linten en andere versieringen.

Draai eerst een ring van dikke draad, spreid dan verse takken rond de hele omtrek en zet ze vast met een dunne draad. Op de plaats waar de kruising van de takken zichtbaar is, maak je een grote strik van satijn of fluwelen lint vast. Versier de krans desgewenst met kegels en andere elementen met dezelfde dunne draad of draad. Hang decor aan je voordeur.

6. Patronen op de ramen

Je hoeft niet te wachten op echte ijzige patronen, maar teken ze zelf met een mengsel van tandpoeder en water en een aquarelpenseel. Een andere, eenvoudigere manier om ramen te versieren, is door papieren stencils in de vorm van sterren of sneeuwvlokken op het glas te bevestigen en erop te spuiten met speciale kunstmatige sneeuw uit een spray.

Beeld
Beeld

7. Kerstballen en decoratieve vazen

Een interessant nieuwjaarsdecor kan worden gemaakt door eenvoudig kerstballen, kegels en walnoten te vouwen tot een mooie vaas of rieten mand. Zo'n compositie ziet er harmonieus uit op een bijzettafel in de woonkamer of op een dressoir in de slaapkamer. Een interessant idee voor keukeninrichting: leg op een schaal sinaasappels gevuld met kruidnagelknoppen en kaneelstokjes vastgebonden met linten.

Aanbevolen: