Hoe Paaseieren Op De Juiste Manier Te Geven?

Inhoudsopgave:

Hoe Paaseieren Op De Juiste Manier Te Geven?
Hoe Paaseieren Op De Juiste Manier Te Geven?

Video: Hoe Paaseieren Op De Juiste Manier Te Geven?

Video: Hoe Paaseieren Op De Juiste Manier Te Geven?
Video: Hoe paaseieren gemaakt worden 2024, April
Anonim

Beschilderde paaseieren zijn het meest traditionele paasgeschenk en worden aangeboden aan kinderen en volwassenen, mannen en vrouwen. Het doneren van eieren gaat gepaard met speciale woorden die alleen op deze vreugdevolle dag worden gesproken.

Hoe geef je paaseieren op de juiste manier?
Hoe geef je paaseieren op de juiste manier?

instructies:

Stap 1

Kleur de eieren. Dit gebeurt drie dagen voor het begin van de feestdag op Witte Donderdag. Je kunt tradities volgen en uienschillen gebruiken om eieren met de hand in te kleuren of te schilderen, versieren met thermische stickers, vlechten met kralen. Kies zelf het aantal eieren - het is gebruikelijk om ze aan vrienden en kennissen te geven en ze de hele week op te eten na een heldere vakantie.

Stap 2

Als je wilt, kun je de beschilderde eieren in de kerk inwijden. De procedure voor de wijding van eieren, Pasen en paaskoekjes vindt plaats op Stille Zaterdag, voorafgaand aan Pasen. Er is een overtuiging dat dergelijke geschenken langer meegaan en niet zullen verslechteren. Je kunt zowel geconsacreerde als niet-geconsacreerde eieren geven.

Stap 3

Geef op zondag een beschilderd ei aan een geliefde met de woorden "Christus is verrezen!" Degene die het ei als geschenk heeft gekregen, moet je antwoorden: "Waarlijk, hij is verrezen!" Hierna vindt de kerstening plaats - een drievoudige kus op de wangen. Het jongere gezinslid moet de eerste zijn die de paasgroet zegt, en het oudere moet reageren.

Stap 4

Als je op bezoek bent om Pasen te vieren, neem dan wat eieren mee. Leg ze in een rieten mand op een servet. Je kunt er ook paastaart of pasen neerzetten. Geef een cadeau aan de gastvrouw, de kinderen kunnen de eieren in hun handen geven en Christus nemen. Aangezien u een gast bent, begint u eerst met uw paasgroet.

Stap 5

Wanneer de traditionele woorden van de paasgroeten worden gesproken, kun je het originele Russische plezier met eieren regelen. Een van deze spellen is schaatsen. Het doel van dit plezier is om het ei van je tegenstander te raken met je ei en ze langs de groef te rollen. Het favoriete tijdverdrijf van kinderen met Pasen is ook "eieren kloppen" - met een nauwkeurige slag moet je het ei van iemand anders breken, zodat je eigen ei intact blijft. Alle gebroken eieren moeten gegeten worden. Omdat voor nieuw plezier nieuwe eieren nodig zijn, kun je de donatieprocedure herhalen met de woorden "Christus is verrezen!" Deze zin verheerlijkt de Heer.

Aanbevolen: