Wanneer En Hoe Rozen Te Bedekken Voor De Winter In Siberië?

Inhoudsopgave:

Wanneer En Hoe Rozen Te Bedekken Voor De Winter In Siberië?
Wanneer En Hoe Rozen Te Bedekken Voor De Winter In Siberië?

Video: Wanneer En Hoe Rozen Te Bedekken Voor De Winter In Siberië?

Video: Wanneer En Hoe Rozen Te Bedekken Voor De Winter In Siberië?
Video: Hoe laat je vijgen vruchten afwerpen in 2021? 2024, Mei
Anonim

De roos wordt terecht de koningin der bloemen genoemd. Met haar luxueuze toppen en een onvergetelijk aroma heeft ze bloementelers in bijna alle regio's van Rusland al lang veroverd. Dat wil zeggen, als het in de zuidelijke regio's gewoon in de herfst kan worden gehesen, dan is in het noorden en westen van het land meer zorgvuldige zorg vereist. Dit is vooral belangrijk in het barre Siberische klimaat.

Wanneer en hoe rozen te bedekken voor de winter in Siberië?
Wanneer en hoe rozen te bedekken voor de winter in Siberië?

Voorbereiden op de winter

Voordat de eerste nachtvorst begint, moeten de planten worden losgemaakt, bewaterd en behandeld met een desinfecterend mengsel: koper of ijzervitriool, Bordeaux-vloeistof. Het is ook noodzakelijk om alle bladeren te verwijderen. Met deze procedure bereidt u de bloem voor op de winterrust en ten tweede verwijdert u, samen met de bladeren, plagen en infecties die zich daar zouden kunnen hebben opgehoopt.

Snoeien

Moet je takken in de herfst snoeien als je het in het voorjaar hebt gedaan? Nodig! Snoeien in de lente wordt uitgevoerd om de struik, zijn pracht en schoonheid te vormen. In de herfst streeft het naar sanitaire doeleinden. De basisregels komen neer op verwijdering:

- gedroogde scheuten;

- de scheuten zijn wit, ze overleven de winter nog steeds niet;

- oude takken bedekt met boomschors;

- jonge onontwikkelde scheuten.

Je moet niet alleen oude struiken afsnijden die al meer dan een jaar groeien, maar ook struiken die in het voorjaar zijn geplant. Scheuten moeten 1, 5 - 2 cm boven de reeds gezwollen, maar niet bloeiende knop worden gesneden.

De snoeischaar voor werk moet worden geslepen en behandeld met een desinfecterende oplossing. De snijhoek is 45 graden. Afkappunten moeten ook worden verwerkt

Onderdak timing

Dek uw rozen niet te vroeg af, ze kunnen gaan schimmelen of gaan schimmelen door overmatig vocht. De optimale tijd wordt beschouwd als het begin van stabiele vorst van -5 graden. Zoals reeds besproken, kan opwarmen planten schaden.

Schuilplaats

In de buurt van de wortels, tot een hoogte van 15-20 cm, moet een heuveltje turf worden gegoten. Als er geen turf is, is aarde of absoluut droog zaagsel voldoende. Er moet vooral worden opgemerkt dat mulchen met zaagsel alleen mogelijk is met het volste vertrouwen dat er geen vocht bij komt.

Als de struiken klein zijn - tot 50 cm - kunnen ze eenvoudig worden bedekt met dennentakken, een stuk polyethyleen erop (dit is in het geval van onverwachte winteropwarming, zodat er geen smeltwater binnendringt), waardoor een ademhaling ontstaat gat in de buurt van de grond, bedek alles met een doos of doos.

Als de linker takken indrukwekkend groot zijn, doe er dan een gewone suikerzak op, of liever twee, om een luchtspleet te creëren. Zorg ervoor dat u ze vastzet zodat ze niet door de wind worden weggeblazen. Verder is het ook de moeite waard om te vullen met vuren takken en de hele structuur te versterken.

Je kunt mini-kassen gebruiken voor beschutting, maar speciaal gemaakte kegels bedekt met meerdere lagen afdekmateriaal worden als de beste optie beschouwd. Eenmaal gemaakt, gaan ze vele jaren mee.

Beeld
Beeld

Haast u in het voorjaar niet om uw afdelingen onmiddellijk te openen. Open eerst de uiteinden, bereid ze geleidelijk voor op de felle lentezon en open ze dan pas helemaal.

Zie je, rozen worden niet voor niets bloemenkoninginnen genoemd - ze hebben ook koninklijke zorg nodig. Maar voor een lange tijd zullen ze je verrassen met onbeschrijfelijke schoonheid!

Aanbevolen: