Wat Betekent De Kleur Van Rozen?

Inhoudsopgave:

Wat Betekent De Kleur Van Rozen?
Wat Betekent De Kleur Van Rozen?

Video: Wat Betekent De Kleur Van Rozen?

Video: Wat Betekent De Kleur Van Rozen?
Video: De betekenis van kleuren in rozen 2024, Mei
Anonim

Florale etiquette is een cultureel fenomeen met een rijke geschiedenis. De taal van bloemen bestaat al vele eeuwen in verschillende culturen en er zijn veel interessante werken over dit onderwerp geschreven, waaronder enkele die beweren enigszins wetenschappelijk te zijn. Als je weet waar de kleur van de roos over gaat, kun je via het boeket een heel versleuteld bericht naar de ontvanger sturen.

Wat betekent de kleur van rozen?
Wat betekent de kleur van rozen?

Kort over de taal van bloemen

Om erachter te komen wat de rozen van een bepaalde kleur symboliseren, moet je je wenden tot fluorografie - een systeem voor het interpreteren van de betekenissen die aan verschillende kleuren worden gegeven. De taal van bloemen bestaat al vele eeuwen; het verscheen voor het eerst in het Arabische Oosten, vermoedelijk in Perzië, en kwam in de 18e eeuw naar Europa. Meestal vergezocht, namen associaties geleidelijk wortel en werden stabiele symbolen. Kleursymboliek werd vooral populair in het Victoriaanse tijdperk: het werd gebruikt om te communiceren en diepste gevoelens te uiten in die situaties waarin het niet comme il faut was om er openlijk over te praten.

Fluorografie won aan populariteit na de publicatie van brieven aan Mary Wortley Montague, waar ze in detail de geheime 'taal van objecten en bloemen' beschreef.

Rose, van oudsher beschouwd als de "koningin der bloemen", neemt een centrale positie in in de fluorografie. Op zichzelf is deze bloem een symbool van liefde. Maar de waarden variëren afhankelijk van de kleur van de bloembladen (evenals de aan- of afwezigheid van doornen, het aantal rozen in het boeket, enz.).

Tot op heden is de symboliek van de kleur van rozen enigszins veranderd, daarnaast is het kleurenpalet uitgebreid: er zijn nieuwe variëteiten gefokt, kunstmatig gekleurde bloemen zijn in de mode gekomen. Het is logisch om de meest voorkomende, algemeen aanvaarde betekenissen te bekijken die worden toegeschreven aan rozen van een bepaalde kleur.

Wat kan de kleur van een roos betekenen?

Gele rozen blijven tot op de dag van vandaag het onderwerp van controverse. Sommigen beschouwen ze als een symbool van sterke vriendschap, anderen - een vleugje verraad, evenals een symbool van jaloezie.

De oranje tint is eenduidiger: oranje rozen duiden duidelijk op vriendelijke sympathie, vertrouwen en optimisme. Als je een boeket oranje rozen geeft, spreek je van een bereidheid om zorg en aandacht te tonen.

Rozen met roodgele bloemblaadjes, zoals bijvoorbeeld in de variëteit Doudle delight, betekenen genot, opwinding, verwarring van gevoelens.

Bloemen met roze tinten zijn natuurlijk jeugd, onschuld, onervarenheid en tederheid. Het is gebruikelijk om dergelijke rozen aan adolescenten en zeer jonge meisjes te geven. Tegelijkertijd zinspelen ze ondubbelzinnig op de sympathie en interesse van de schenker.

Wit is het eeuwige symbool van zuiverheid en onschuld. Tegelijkertijd is het spectrum van betekenissen van witte rozen behoorlijk divers: het is onschuld, nederigheid, verlangen, deugd, geheimhouding, eerbied, evenals eeuwige liefde.

Blauw is altijd de meest soulvolle kleur geweest. Daarom verpersoonlijken rozen in deze kleur (aanvankelijk wit) het raadsel, het begrip van het ontoegankelijke. Deze bloemen zijn enorm populair onder informele jongeren.

Bourgondische rozen symboliseren passie en bewondering. Bovendien is het gebruikelijk om bloemen van deze tint te geven aan respectabele dames boven de 40.

Tot slot zijn rode rozen een wereldberoemd symbool van liefde en verlangen.

Aanbevolen: