Hoe Maak Je Een Hartvormig Boeket Rozen

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Hartvormig Boeket Rozen
Hoe Maak Je Een Hartvormig Boeket Rozen

Video: Hoe Maak Je Een Hartvormig Boeket Rozen

Video: Hoe Maak Je Een Hartvormig Boeket Rozen
Video: Wortelen van een roos uit een verwelkte bouquet 2024, Mei
Anonim

Als je een origineel cadeau voor je geliefde wilt maken, geef haar dan een prachtig boeket. Het wordt zeker gewaardeerd als je het zelf maakt. Verras je geliefde door een hartvormig boeket rozen voor haar te maken.

Hart van rozen
Hart van rozen

Noodzakelijk

  • - Rode rozen;
  • - floristisch schuim;
  • - Aardbei;
  • - naalden;
  • - tandenstokers;
  • - lintje.

instructies:

Stap 1

Eerst moeten we de hartvorm uit het steekschuim snijden. Voor verse bloemen moet je groen schuim kiezen, omdat: zij is het die vloeistof heel goed absorbeert. Bloemen kunnen er zo lang mogelijk in blijven staan.

Stap 2

Dompel de spons 20-30 seconden onder in water, niet meer, anders wordt hij erg nat. Breng vervolgens het schuim aan op een servet om het overtollige water af te voeren.

Stap 3

Snijd de stelen van de rozen met een snoeischaar, laat kleine pootjes over, letterlijk 5-7 centimeter groot. De poten moeten worden overgelaten voor verdere inbrenging in de spons. Tegelijkertijd kunnen de bladeren ook worden achtergelaten voor de daaropvolgende decoratie van het hart.

Stap 4

Verdeel de rozen over het oppervlak van de spons en steek de stelen afwisselend in het schuim op een afstand van 1-2 centimeter van elkaar. Onthoud: rozen moeten goed tegen elkaar aan passen, zodat er geen openingen tussen zitten.

Stap 5

Snijd de overige blaadjes van de stelen één voor één af en gebruik ze als zijrand. Om de bladeren te behouden, kunt u ze aan elkaar bevestigen met decoratieve naalden.

Stap 6

Voeg fruit toe aan het boeket en maak de ene helft van het hart van rozen en de andere van fruit. Aardbeien zijn hier bijvoorbeeld perfect voor. Plaats het op tandenstokers en steek het één voor één in de spons. Snoepjes, bijvoorbeeld truffels, kunnen dienen als een even prachtige decoratie. Indien gewenst kunt u ze combineren met fruit dat eerder rond de omtrek van het boeket is geplaatst. Het belangrijkste is om de stijl van het boeket te volgen en niet te overdrijven met versieringen.

Stap 7

De overgebleven afgesneden stelen van rozen kunnen ook als decoratie worden gebruikt. Snijd ze in stokjes van elk 5 centimeter, bind ze vast met voorbereide rode linten van 2-3 stuks elk en bevestig ze vervolgens op de naalden aan de zijkant langs de hele omtrek van het hart. De compositie is klaar! Vergeet niet een liefdesbriefje of een wenskaart aan je hart te bevestigen.

Aanbevolen: