Hoe Maak Je Een Mooi Boeket

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Mooi Boeket
Hoe Maak Je Een Mooi Boeket

Video: Hoe Maak Je Een Mooi Boeket

Video: Hoe Maak Je Een Mooi Boeket
Video: Van losse bloemen naar een mooi boeket: zo doe je het 2024, Mei
Anonim

Een mooi boeket maken met je eigen handen is niet zo moeilijk. Om het mooi te laten worden, terwijl het origineel blijft, moet je enkele subtiliteiten kennen van het opstellen van boeketten.

Hoe maak je een mooi boeket
Hoe maak je een mooi boeket

instructies:

Stap 1

Allereerst moet je bloemen voor het boeket kiezen. Hun aantal moet noodzakelijkerwijs oneven zijn; bij het gebruik van verschillende bloemen mag men niet een gelijk aantal bloeiwijzen van hetzelfde type nemen. Als je boeket bijvoorbeeld uit orchideeën en rozen bestaat, neem dan 5 rozen en 6-8 orchideeën. Boeketten van dezelfde bloemen in verschillende groeistadia zien er geweldig uit, waarbij de knoppen worden gecombineerd met halfopen en volledig bloeiende bloemen.

Stap 2

Het kleurenschema van het boeket kan monochroom of contrasterend zijn. In het laatste geval worden rode en witte bloemen, gele en paarse bloemen perfect gecombineerd. Een heldere harmonieuze compositie wordt verkregen uit gele, rode en paarse bloeiwijzen, het kunnen bijvoorbeeld tulpen, irissen en gele narcissen zijn. Boeketten zien er ongelooflijk delicaat en romantisch uit, waarbij de ene kleur soepel overgaat in de andere, bijvoorbeeld van wit naar lichtroze, en dan naar felroze of van lichtlila tinten naar rijk paars.

Stap 3

Monochrome boeketten zien er niet minder goed uit, ze zien er verfijnder uit. In dit geval kunt u bloemen van dezelfde tint, maar verschillende soorten in één compositie combineren. Een heel mooi boeket van witte lelies, chrysanten en rozen. In dit geval is het noodzakelijk dat het ene type bloemen groter is dan het andere.

Stap 4

Om een mooie compositie samen te stellen, neem je de grootste bloem in je linkerhand, kies je met je rechterhand andere componenten en voeg je deze toe aan het boeket, waarbij je ze iets lager plaatst, zodat ze geleidelijk een soort cirkel of ovaal vormen. De volgende cirkel bevindt zich iets lager dan de vorige. Als u bloemen van verschillende tinten gebruikt, schik ze dan gelijkmatig, afgewisseld met takjes groen. Wanneer het boeket is samengesteld, moet u de bloemstelen in het midden stevig vastbinden, zodat de compositie zijn vorm niet verliest. Knip vervolgens de stelen voorzichtig af op de gewenste lengte. Voor een boeket kleine bloemen mag de lengte van de stelen niet groter zijn dan 15 cm, voor een compositie van vrij grote bloeiwijzen moet deze vanaf 20 cm en iets meer zijn.

Stap 5

U kunt het boeket verpakken in gekleurd cellofaan, organza, kant of golfpapier. De kleur van het verpakkingsmateriaal moet in harmonie zijn met de kleuren. Dit kan op verschillende manieren. De meest voorkomende hiervan is wanneer papier of stof wordt verzameld in de handen van een accordeon, een boeket erin wordt gestoken en wordt vastgebonden. Als kant of ander zacht materiaal wordt gebruikt, houdt u het boeket bij de stelen vast, wikkelt u het voorzichtig in een doek, maakt u het aan de randen recht en bindt u het pakket aan het been, waarbij u ongeveer 3 cm stelen buiten laat. Zo'n boeket kan worden versierd met een satijnen lint dat bij de bloeiwijzen past.

Stap 6

Parel- of glaskralen, lurex draden of veelkleurige veren zijn geweldig als extra decoratie. Een boeket ziet er bijvoorbeeld erg elegant uit als het been is omwikkeld met een parelsnoer over een satijnen lint. De compositie ziet er erg origineel uit, waarin verschillende bloemen zijn gewikkeld in gouden of zilveren draden van lurex. U kunt kralen op de verpakking plakken of veren tussen de bloeiwijzen steken. Het belangrijkste is om decoratieve elementen te gebruiken zonder het gevoel voor verhoudingen te vergeten.

Stap 7

Smaragdgroen verfrissen het boeket zeer, benadrukken de schoonheid van bloemen. Buscus, smaragd, monstera, aspidistra zijn perfect voor grote bloeiwijzen. Deze planten onderscheiden zich door grote bladeren met een verzadigde kleur. Voor kleine, sierlijke composities zijn dunnere, sierlijke greens nodig. Bijvoorbeeld varen, bergras, robellini phoenix, beltred limonium, setaria, trifernus.

Aanbevolen: