Hoe Maak Je Een Boeket Tulpen

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Boeket Tulpen
Hoe Maak Je Een Boeket Tulpen

Video: Hoe Maak Je Een Boeket Tulpen

Video: Hoe Maak Je Een Boeket Tulpen
Video: TOP 10 DIY: Как обернуть букет цветов 2024, Mei
Anonim

Tulpen worden geassocieerd met lente en tederheid. Hun verschijning in bloemenwinkels en markten betekent het vertrek van de winter en het verschijnen van warme dagen. Welnu, de lente is op zijn beurt een periode van romantiek en de oorsprong van gevoelens. U kunt uw medeleven betuigen of gewoon een passend cadeau voor de feestdagen maken door een prachtig boeket tulpen te presenteren.

Hoe maak je een boeket tulpen
Hoe maak je een boeket tulpen

Noodzakelijk

  • - tulpen;
  • - organzastrook;
  • - boog;
  • - andere lentebloemen;
  • - takjes cipres of jeneverbes.

instructies:

Stap 1

Tulpen zijn de eerste boodschappers van de lente, perfect om je gevoelens te uiten. In de regel worden boeketten van deze bloemen om romantische redenen gepresenteerd. Voor een jonge dame, aan wie een jonge man zijn sympathie wil tonen, is roze het meest geschikt. Rode tulpen staan voor passie en gele knoppen zijn een wens voor het allerbeste.

Stap 2

Als een boeket bloemen wordt gekocht als cadeau aan de baas (bijvoorbeeld op 8 maart), heeft oranje de voorkeur, omdat het macht, financiële stabiliteit en macht betekent. In gevallen waar een boeket tulpen bestemd is voor een man, kunt u kiezen voor paarse tinten. Bonte tinten bloemen zullen een prachtig compliment zijn voor de mooie ogen van een meisje. Witte tulpen worden beschouwd als een symbool van onschuld en worden meestal aan de bruid gepresenteerd.

Stap 3

In de bloemenwinkel kun je een kant-en-klaar boeket kopen, ingericht in overeenstemming met alle regels. Als tulpen apart worden gekocht of in uw tuin groeien, bedenk dan dat een feestelijk boeket volgens de etiquette een oneven aantal van deze bloemen moet bevatten. Tulpen hebben een vrij flexibele steel, die niet stijf is, en daarom is het noodzakelijk om het boeket aan de uiteinden van de stelen te bevestigen, en hoger, dicht bij de knoppen. De stelen moeten zo worden gesnoeid dat ze op hetzelfde niveau eindigen.

Stap 4

De tulp houdt niet van kunststof verpakkingen, hij ziet er helemaal niet uit in een pompeuze glanzende verpakking. Als je het boeket op de een of andere manier wilt versieren, kun je hiervoor sisal, matten of vilt gebruiken. Het is echter heel goed mogelijk om zonder dergelijke accessoires te doen door simpelweg het midden van het tulpenboeket te draaien met een mooi lint, het te binden met een strook organza of een strik die bij de bloemen past.

Stap 5

Om een boeket van deze bloemen te maken in combinatie met andere planten, moet je rekening houden met hun compatibiliteit. Omdat tulpen lentebloemen zijn, combineer ze niet met chrysanten of anjers. Als er een wens is om het boeket op de een of andere manier te diversifiëren, is het raadzaam om een "metgezel" voor het seizoen te kiezen, bijvoorbeeld hyacint. Als laatste redmiddel zijn irissen of lelies voldoende. Maar je kunt geen narcissen gebruiken, omdat ze giftige stoffen kunnen afgeven die schadelijk zijn voor de rest van de bloemen in het boeket.

Stap 6

Je kunt de decoratie van tulpenboeketten aanvullen met elk groen - zowel dunne stelen die erboven uitsteken, als gladde grote bladeren, zoals salade. Maar bovenal houdt de tulp van de twijgen van cipres of jeneverbes - daarnaast zien de bloemen er helderder uit en gaan ze langer mee. De hele compositie kan in een mooie mand worden geplaatst en versierd met decoratieve vlinders of kralen aan een draad.

Aanbevolen: