Waar Koop Je Een Kerstboom Voor Het Nieuwe Jaar?

Waar Koop Je Een Kerstboom Voor Het Nieuwe Jaar?
Waar Koop Je Een Kerstboom Voor Het Nieuwe Jaar?

Video: Waar Koop Je Een Kerstboom Voor Het Nieuwe Jaar?

Video: Waar Koop Je Een Kerstboom Voor Het Nieuwe Jaar?
Video: DIT IS AL MIJN VUURWERK WAT IK HEB AFGESTOKEN! #2336 2024, April
Anonim

De gewoonte om op nieuwjaarsdag een huis te versieren met naaldbomen - "dennen, sparren en jeneverbes" werd in Rusland geïntroduceerd door het decreet van Peter I. Deze traditie is zo stevig verankerd in het leven van de Russen dat het tegenwoordig moeilijk voor te stellen is een oudejaarsavond zonder de geur van dennennaalden en kerstboomversieringen. Lang voor het begin van de vakantie beginnen velen na te denken over waar ze een kerstboom voor het nieuwe jaar kunnen krijgen en welke ze moeten kiezen - levend of kunstmatig?

Waar koop je een kerstboom voor het nieuwe jaar?
Waar koop je een kerstboom voor het nieuwe jaar?

Als je in een grote nederzetting woont, worden er waarschijnlijk jaarlijks kerstboombazaars georganiseerd op de straten en pleinen. Soms worden de goederen begin december bij hen afgeleverd. Voor aanvang van de vakantie kunt u de prijs opvragen en een nieuwjaarsschoonmaak naar uw wens uitkiezen. Het wordt aanbevolen om een gekapte boom niet eerder dan 3-4 dagen voor de plechtige dag te kopen - zo houdt u de naalden langer vers en geurig. Op oudejaarsavond kunnen kerstbomen aanzienlijk goedkoper worden.

In sommige regio's van Rusland is het mogelijk om zelf een vergunning te krijgen voor het kappen van oudejaarssparren. Om dit te doen, moet u de plaatselijke boswachterij bezoeken en het uitgegeven ontvangstbewijs betalen. De serviceprijs wordt berekend op basis van de kostprijs van een lopende meter naaldhout. Bosarbeiders zullen u zelf de plaats van toegestane kap laten zien. Haast je het winterbos in - de vergunning is meestal maar 1 dag geldig.

Een van de laatste modetrends zijn kleine levende kerstbomen in containers. Zo'n boom kan worden gekocht in een gespecialiseerde winkel of in dezelfde bosbouw. Om te voorkomen dat de plant thuis sterft, vraagt u verkopers naar de kenmerken van de verzorging ervan. Let er bij het kopen op dat het wortelstelsel van de boom niet beschadigd is; het wordt verkocht met een vochtige aarden kluit; de naalden behielden hun frisheid en elasticiteit.

Een levende kerstboom kan je twee tot drie jaar lang plezier doen. Zet de container na de nieuwjaarsvakantie op een glazen loggia of in het bladerdak van een privéhuis zodat de naaldboom in winterslaap is. Breng hem in het voorjaar naar de voortuin of zomerhuisje en graaf hem in de volle grond, in de schaduw.

Een gemakkelijke manier om de jaarlijkse zoektocht naar een nieuwjaarsboom lange tijd te vergeten, is door een kunstmatig product te kopen. Tegenwoordig bieden winkels een grote selectie van dergelijke producten en sommige imitaties zien er buitengewoon natuurlijk en aantrekkelijk uit. Een synthetische kerstboom zal het appartement niet verstoppen met gedroogde naalden, hij is altijd bij de hand. Natuurlijk zal ze de unieke harsachtige ether niet rond het appartement verspreiden, zonder welke het moeilijk is om wintervakanties voor te stellen.

Het kopen van een kunst- of levende kerstboom is aan jou. Gewoonlijk verliest een synthetisch product zijn visuele aantrekkingskracht niet gedurende ten minste 5-6 jaar. Maar een levende boom, geplant in het bos in plaats van zijn gekapte voorganger, zal er minstens 8-10 jaar over doen om een hoogte van minstens 1 meter te bereiken.

Aanbevolen: