Hoe Verse Rozen Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Verse Rozen Te Kiezen?
Hoe Verse Rozen Te Kiezen?

Video: Hoe Verse Rozen Te Kiezen?

Video: Hoe Verse Rozen Te Kiezen?
Video: Rozen verzorgen 2024, April
Anonim

Hoe lang de rozen vers blijven, hangt vooral af van het type bloemen. Op het eerste gezicht kan echter alleen een specialist de variëteit bepalen. De gemiddelde koper moet zich laten leiden door uiterlijke tekens.

Hoe verse rozen te kiezen?
Hoe verse rozen te kiezen?

Hoe moet een verse roos eruit zien?

Het eerste waar u op moet letten bij het kopen, is een rozenknop, of liever de basis. Als de knop aan de basis dicht en elastisch is - de bloem is vers, als deze niet stevig genoeg is - is het de moeite waard om naar meer te zoeken.

Een van de duidelijke tekenen van frisheid is het zogenaamde "shirt" van de roos. Dit zijn kelkblaadjes, bloembladen, die zich helemaal aan de basis van de knop bevinden. Ze moeten naar boven worden gericht, alsof ze de rozenknop "omhelzen".

Vervolgens moet u rekening houden met de bladeren. Verse bloemen hebben dichte bladeren, heldergroene verzadigde kleuren. Als de bladeren verdonkerd zijn en al zijn gevallen, is de bloem niet de eerste frisheid. En een roos zonder bladeren op een kale stengel betekent dat de verkoper ze al heeft gesneden, omdat ze helemaal verwelkt zijn.

Dan kijken we naar de stam. Het moet over de gehele lengte van dezelfde dikte zijn. Als de stengel naar de knop toe dunner wordt, zal de roos al snel de kop laten zakken. Alleen bloemen met een dikke stengel tot in de knop kunnen meer dan 10 dagen genieten van hun versheid. De lengte van de steel heeft geen invloed op de stevigheid van de roos. In Rusland geteelde rozen hebben vaak een dunne steel, terwijl ze vaak langer hun kleur en geur behouden dan de erkende schoonheden met dikke stelen uit Nederland.

Trucs van verkopers

Laat je niet verleiden door de prijs. Een kwaliteitsproduct is zelden goedkoop. Niemand zal met verlies handelen. Wat op voorraad is, wordt in de regel met korting verkocht. Dit geldt met name voor bederfelijke goederen zoals bloemen. Het is duidelijk dat de roos 30 roebel kost, omdat de verkoper hem niet voor 100 kon verkopen toen hij vers was.

Vreemd genoeg, maar het zijn oude rozen die vaak voor een hogere prijs worden verkocht. Dit is wat verkopers "exclusief" noemen. Blauwe rozen, rozen met een gouden of zilveren rand zijn niets meer dan verwelkte rozen beschilderd met fyto-verf. Ze zullen misschien blij zijn met hun uniekheid, maar ze zullen binnen een paar uur afbrokkelen.

Het is beter om alleen kant-en-klare boeketten te kopen bij bekende en vertrouwde bloemisten. Vraag anders om een boeket in uw aanwezigheid, want verpakkingen en decoratieve ornamenten maskeren soms oude rozen.

En nog een belangrijk punt: zoals u weet, zijn de meest "corrupte" dagen voor bloementelers 1 september, 8 maart en 14 februari. Op deze dagen worden rozen om de 100 meter verkocht en kosten 2-3 keer meer dan op een andere dag. Daarom, als u van tevoren op de juiste manier verse bloemen kiest, kunt u niet alleen genieten van hun duurzaamheid en aroma, maar ook veel besparen!

Aanbevolen: